Familia Torres Priorat

DOQ Priorat
Els secrets de la família Torres al Priorat
Comparteix →

  150.000
  70 ha

El celler es situa en ple cor de la comarca del Priorat molt a prop del municipi de Lloar en un terreny de pronunciats i negres turons de llicorella on s’elabora vi des de fa vuit segles, vins intensos, profunds i minerals.

Els vins produïts per Torres, són un homenatge a aquells monjos que en 1095 van arribar al Priorat. El modern celler, construït amb criteris d’eficiència energètica per l’arquitecte Miquel Espinet el 2008, està envoltat d’un paisatge espectacular.

Explora totes les cares del vi en Família Torres Priorat, per mitjà d’una visita que et permetrà descobrir la història i la essència que tant caracteritzen els vins d’aquesta regió màgica. ©Enoguia


VISITES – ENOTURISME

  Concertar visita

Visita vinyes + celler + tast 2 vins: 25€
Per altres activitats contactar amb Torres Priorat.

  CA / ES / EN
    2 Vins
  4 mín – 30 màx
  Visita vinyes


VINS
• Perpetual
• Salmos
• Mas de la Rosa Vinyes Velles

El nom de Família Torres és conegut mundialment pels seus famosos vins que produeix i elabora en diferents cellers repartits per diversos continents.

Entre els diversos centres de vinificació es troba el celler que la família Torres posseeix a la comarca del Priorat, localitzada molt a prop del municipi de El Lloar.

El celler està enclavat entre suaus turons ondulats que contrasten amb les parets verticals de la Serra del Montsant del fons del vall. Dissenyada per l’arquitecte Miquel Espinet, té unes línies senzilles i netes a més de ser un edifici que compta amb els més avançats sistemes de producció d’energies renovables.

La història de la nissaga familiar comença el 1870 quan Jaime Torres, després de fer fortuna a Cuba, retorna al seu Penedès natal i funda Cellers Torres i Cia per tal de poder exportar els vins familiars a la colònia americana, vins que ja elaboraven a la zona del Penedès des del segle XVII.

L’any 1939, durant la Guerra Civil Espanyola, el celler de Vilafranca del Penedès va ser parcialment destruït a causa dels bombardejos aeris. A l’any següent es va començar la reconstrucció i es va començar la venda de vi embotellat amb les marques pròpies de la familia.

Ja en l’any 1979 la família Torres comença la seva activitat a Xile, sent així la primera exportació internacional de l’empresa. L’any 1982 es planta la primera vinya a Califòrnia i l’empresa comença a guanyar fama mundial amb diferents reconeixements com: “el Celler més important d’Espanya”, segons la revista americana Wine Spectator, el ‘Premi al Millor Celler Europeu’ per la revista americana Wine Enthusiast, la ‘Marca Europea de vi més reconeguda a nivell mundial’ al rànquing The Power 100 de la revista britànica Intangible Business i la ‘Marca de Vins més admirada del món’ segons la revista britànica Drinks International.

Actualment el celler contínua sent una empresa familiar amb presència en més de 150 països del món.

El celler de El Lloar es troba en un lloc idíl·lic, envoltat de turons de llicorella (pissarra) i sota la direcció de Mireia Torres, cinquena generació de la familia.

Durant la visita tindrem l’oportunitat de conèixer l’aposta de Torres per la DOQ Priorat. Començarem caminant entre la vinyes i les seves varietats tradicionals – garnatxa i cariñena- algunes de fins a 100 anys d’antiguitat. El clima extrem de la zona juntament amb el terreny de llicorella, atorguen als vins del Priorat una gran mineralitat així com una correcta acidesa. Això permet un bona evolució en l’ampolla. La nostra visita contínua a l’edifici de línies rectes i netes, que compta amb avançats sistemes de respecte pel medi ambient, a més d’utilitzar gran part d’energies renovables. Coneixerem les sales de recepció del raïm, la sala de vinificació i la de criança, per a finalment, acompanyats del nostre guia sommelier, dirigir-nos a l’àmplia sala de tastos on mirar pels seus amplis finestrals és com contemplar un enorme llenç pintat.

Tastarem els vins que neixen al cor del Priorat: el Salmos, un vi homenatge als monjos cartoixans que van arribar fa gairebé un mil·lenni a la comarca, i el Perpetual, un vi que recorda aquells vins de guarda capaços de vèncer el temps.

Al celler del Priorat també elaboren el que és el vi més car de la història de la família, es tracta de l’exclusiu Mas de la Rosa Vinyes velles, 2000 ampolles provinents de ceps vells de més de 75 anys.

Vine i amara’t de la història mil·lenària del Priorat, vine i fes enoturisme a un dels cellers més importants d’Espanya, vine i viu una experiència única al celler de la Família Torres el Lloar.

 

>> Visita també Clos Mogador
>> Coneix la DOQ Priorat

2 valoracions

  1. Un clásico en el Priorat

    Visita enoturística de primer nivel. Ya conocía la mayoría de vinos de Torres pero me faltaba el Priorat y 4 amigos nos fuimos una mañana.
    La visita no nos defraudó, espectacular bodega enclavada en medio de viñas perfectamente cuidadas, proceso de elaboración respetuoso con el medio ambiente y para finalizar, después de la cata una visita al pequeño pueblo del Lloar.

  2. Visita provechosa

    Sin duda una mañana de lo más provechosa: paseo por las viñas, visita a la bodega y cata de los poderosos vinos del Priorat, bien domesticados, con fuerza y buena estructura.

Escriu una valoració

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Finca "La Solteta", s/n 43737 El Lloar
Com Arribar

Reserva ara!

DO icon