Celler Meritxell Pallejà
DO PrioratPetit celler que vinifica la garnatxa i la carinyena amb molta cura, seny i respecte per la planta, la terra i el medi ambient. Descobreix amb la Meritxell uns vins els quals el calendari lunar juga un paper molt important durant tot el procés d’elaboració. Vins: Nita, Magran, La Costa del Riu, Torrent i Ranci.
36.000 5 ha
Visites i enoturisme al celler Meritxell Pallejà
Concertar visita
10€ / 1h
CA / ES / EN
3 Vins
1 mín – 10 màx
Els vins del celler Meritxell Pallejà
• Nita
• Magran
• La Costa del Riu
• Torrent
• Ranci
Meritxell Pallejà és un celler familiar que practica l’agricultura biodinàmica localitzat a Gratallops, a la comarca del Priorat, i que porta el nom de la seva enòloga i fundadora.
La primera ampolla de la Meritxell va sortir al mercat l’any 2004 amb el seu primer vi Nita, en homenatge a la seva àvia. La Meritxell va recuperar les antigues vinyes familiars del terme de Gratallops per a poder vinificar els seus propis vins. L’any 2015 va néixer el celler com a projecte propi després de 18 anys d’experiència al món del vi.
Meritxell Pallejà pertany a una nova generació del Priorat que aposta per recuperar la tradició familiar i en aportar una tècnica poc comuna com és la de l’agricultura biodinàmica, un tipus d’agricultura que té en compte l’energia dels astres i el calendari lunar en tots els processos d’elaboració, des de quan s’ha de fer la verema, la vinificació, l’embotellament i inclús quin és el moment ideal per consumir el vi. Gràcies als astres es pot saber en quin moment els vins tenen una major o menor activitat, o de quina manera es veu afectada la vitalitat de la planta, que es traduirà en futurs canvis en els aromes, sabors o propietats dels vins.
El celler compta amb cinc hectàrees de vinya plantada, repartides entre cinc finques i amb una producció de 32.000 ampolles a l’any. El terreny on es troben és característic per tenir un sòl rocós de llicorella, el qual reté poca aigua, un paisatge accidentat i un clima extrem, amb temperatures molt altes durant el dia i molt baixes durant la nit. La producció de la vinya és molt baixa a causa d’aquestes condicions tan complicades, però el producte resultant és un vi complex, expressiu, amb personalitat, de qualitat excel·lent i amb gran concentració de fruita gràcies a la resistència que ha hagut de guanyar la planta per sobreviure a aquestes condicions tan extremes.
A Meritxell Pallejà es treballa la terra com la treballaven els avantpassats de la família, seguint els cicles lunars. Per això es poda quan la lluna és descendent i minvant i es verema també en aquest moment de la lluna per així millorar l’envelliment del vi. Els moviments del vi i l’embotellat es fa quan la lluna és ascendent i minvant.
Pel que fa al raïm només conreen varietats autòctones del Priorat. Aquestes varietats són la garnatxa i la carinyena. La verema es fa manual i es selecciona només la vinya madura i sana. Meritxell Pallejà vinifica per separat les diferents finques que posseeix i elabora vins singulars amb el nom de la finca d’on prové el raïm.
Visita el celler i degusta els vins de la Meritxell Pallejà. Descobreix el sabor únic i singular dels vins biodinàmics que provenen d’una feina artesana guiada pels moviments dels astres.
>> Visita també Clos Figueras
>> Coneix la DOQ Priorat
Visitamos la bodega con la amabilidad enorme de la Meritxell, que nos acompañará durante toda la visita y nos explicará todos los secretos de su producción. Bodega pequeña y muy muy interesante para conocer como se puede vinificar con respeto a la naturaleza
Uns vins increïbles d’una gran professional