Celler de Capçanes

DO Montsant
Descobreix els vins Kosher
Comparteix →

  1.000.000
  250 ha

Kosher-Vegan-CCPAE-UE-Enoguia

Celler cooperatiu fundat l’any 1933. Podràs gaudir de la nostra particular història, de la gran diversitat de vins i descobriràs els secrets dels vins Kosher (vins elaborats per la comunitat jueva). Tenim l’agrobotiga oberta cada dia. Es pot arribar al celler en tren per la línia Barcelona-Reus-Madrid. ©Enoguia


VISITES – ENOTURISME

  CA / ES / EN / FR
  4 min – 20 max

Tast bàsic:

• Dilluns a divendres: 9:30h a 13:30h – 15 a 18h
• Dissabtes: 10 a 14h
• Diumenges: 11 a 14h
   3 Vins
  5€ / 30 min.

Tast + Visita celler: 
 Concertar visita 3 dies abans
   3 Vins
  10€ / 1 hora

Tast + Visita celler + Visita vinyes: 
 Concertar visita 3 dies abans
   3 Vins
  17€ (min 4 pax) / 2 h


VINS
• Peraj Petita Rosat
• Flor de Flor de Primavera
• Peraj Petita
• Peraj Ha’abib
• 2 Pájaros
• Cabrida Calissa
• Cabrida
• Cabrida Còmic #1
• Pinot Noir
• Mas Tortó
• Mas Donís Rosado
• Mas Donís Tinto
• Mas Donís Blanco
• Mas Donís Barrica
• Mas Collet Blanco
• Mas Collet
• Lasendal
• Pansal del Calàs
• Vall del Calàs
• Costers del Gravet
• Mas Picosa Ecològic
• Mas dels Ponts BiB

Un dia d’enoturisme visitant el Celler Capçanes de la DO Montsant ens permetrà descobrir els secrets dels Vins Kosher.

Es tracta d’una cooperativa que es remunta a l’any 1933, quan unes famílies del poble van fundar-la per tal de poder oferir grans quantitats de vi a granel amb preus competitius. No serà fins l’any 1991 quan la cooperativa de Capçanes comença a vinificar amb bótes i a produir els seus propis vins embotellats. L’any 1995, a una fira de vins a París, un importador jueu tasta els vins de la cooperativa, sorprès per la gran qualitat dels mateixos, decideix establir uns lligams de col.laboració per a produir els vins kosher al Celler Capçanes, sent així un dels cellers pioners en fer aquest tipus de producció dirigida a la comunitat jueva.

Va ser a partir de llavors que la cooperativa introdueix canvis importants en el procès de vinificació, ja que amb la introducció del vi kosher s’havien d’incorporar estrictes normes de producció que van implicar una ampliació de les instal·lacions, un rabí que fes les supervisions de l’elaboració… Normes que no es poden ignorar, normes que són necessàries per a que el vi sigui apte, que de fet és allò que significa kosher, és un vi que s’adequa al consum de la comunitat jueva. I per què és tan important? Al món es mouen uns 600.000 milions de dòlars anuals en productes kosher, per tant estem parlant d’un mercat molt interessant a nivell mundial.

Durant la nostra visita coneixerem de molt a prop aquest tipus de vi, com s’elabora i es vinifica, veurem las sala on descansen les bótes i on només pot entrar el rabí, etc.

El Celler de Capçanes compta amb 250 hectàrees de vinya plantada i produeix 1.000.000 ampolles cada any amb la participació de 50 socis, la qual cosa situa aquest celler com un dels cellers més grans pel que fa a producció de la província de Tarragona.

A la visita es pot veure la sala de tines, la sala de vinificació, la part d’envelliment, i la sala Cabrida, on reposen els millors vins del celler. Posteriorment anem a la sala de tast, una sala especialment habilitada per poder gaudir dels vins amb comoditat i amb unes magnífiques vistes a través d’un enorme vitrall que ens permet veure la impressionant sala de bótes del celler.

El celler ens ofereix diferents possibilitats de tast: el tast bàsic, per aquelles persones que no tinguin gaire temps, que consisteix en un tast de tres vins amb una duració de mitja hora i amb un preu de 5 €. També podem escollir un tast de garnatxes de quatre terrers diferents, que ens permeten descobrir les particularitats que ofereix cada terroir tot per 12 euros.

Per aquells que vulguin fer el tast Kosher, podran fer-ho per 10 € amb un vi rosat Kosher i amb el Peraj Ha’abib que és el vi que va canviar la història del celler.

Amb una mica més de temps, es pot fer la visita completa, que inclou les opcions anteriors i també la visita al celler, amb un increment de 5 € i una durada d’una hora i mitja.

Finalment, també es poden visitar les vinyes. Són dues hores que inclouen la visita a les vinyes, al celler i el tast, a un preu de 17 €.

Si ens agrada l’enoturisme més intens podem fer un curs d’iniciació al tast de vins per conèixer molt més a fons el procés de vinificació per 35 € i un mínim de 10 persones.

Remarcar que a banda de poder arribar al celler amb cotxe particular, ho podem fer amb la línia de tren de rodalies R15 de RENFE que te un baixador a escasos metres de l’entrada al celler.

I per finalitzar us recomanem un parell d’activitats a realitzar a la zona. La primera consisteix en realitzar la Ruta de la Pedra Seca de Capçanes, un recorregut de 2 hores (anar i tornar) entre fantàstics marges, barraques, corrals, sopluigs, recers… tot fer només amb l’us de pedra de zona.

L’altra activitat es realitzar es la visita a les Pintures Rupestres de Capçanes, formades per una vintena de conjunts pictòrics que daten de entre 3.000 i 10.000 anys d’antiguitat.

I si parlem d’enoturisme, remarcar que el Celler Capçanes realitza cada any la Nit de les Garnatxes, dins dels actes de la Fira del Vi de Falset. Habitualment es realitza als voltants del mes de maig.

Visita el Celler de Capçanes, una experiència única que s’adaptarà a les teves possibilitats, i que et permetrà fer un tipus d’enoturisme cultural, únic i personal.

Escriu una valoració

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

C. Llaberia, 4 43776 Capçanes
Com Arribar

Reserva ara!

DO icon