Mas Foraster

DO Conca de Barberà
Tradició familiar entre vinyes i records
Comparteix →

  150.000
  1.000 L
  34 ha

Celler situat al mas familiar a tocar de la vila de Montblanc. La família Foraster cultiva la vinya des de fa més de 150 anys. Descobreix el procés d’elaboració del vins Josep Foraster amb els comentaris dels mateixos propietaris. Collita pròpia, vins ecològics, amb producció limitada i control de tot el procès per garantir la qualitat dels vins. ©Enoguia

VISITES – ENOTURISME

• Dilluns a divendres: 10 a 14h – 16 a 19h
• Caps de setmana: 10 a 14h


• Visita + tast (2 vins): 5,5€
• Visita + tast (4 vins): 9€
• Visita + esmorzar maridatge: 15,4€ (nens 6,6€)

  CA / ES / EN / FR
   2 Vins
 2 mín – 50 màx
  Visita vinyes


VINS i OLI
• Josep Foraster Trepat
• Josep Foraster Criança
• Josep Foraster Selecció
• Josep Foraster Blanc Selecció
• Josep Foraster Blanc del Coster
• Josep Foraster Les Gallinetes
• Josep Foraster Els Nanos Collita
• Josep Foraster Els Nanos Rosat
• Josep Foraster Els Nanos Blanc
• Most Trepat
• Julieta Trepat
• Mas Foraster Oli d’Oliva

Aquest celler familiar ha estat regentat per la mateixa família Foraster durant més de 150 anys. Ja són tres generacions dedicats a la viticultura. Practiquen una agricultura orgànica que demostra el respecte que tenen per la natura, un entorn que volen preservar per a les generacions futures.

La visita al celler la realitza sempre un membre de la família, que ofereix un tracte directe i personal als visitants que volen practicar enoturisme. A l’entrada del celler hi ha un petit museu on es poden veure eines tradicionals perfectament restaurades que va utilitzar antigament la familia Foraster en les tasques del camp. D’aquesta forma conserven els orígens dels quals provenen.

Va ser l’any 1998 quan el celler es va concebre com el coneixem avui dia. Aquest any la família va fer el pas per començar a vinificar i embotellar, ja que anteriorment venien el raïm a l’engròs.

Actualment el celler compta amb 34 hectàrees pròpies i produeix 140.000 ampolles a l’any. Recentment han creat una línia de vins molt joves, com Els Nanos,  vins ideals per atreure les noves generacions al món de vi d’una forma fàcil.

Un altra pilar del celler Mas Foraster són els vins de la varietat autòctona trepat, una varietat que fa uns anys havia estat oblidada i denostada, però que amb l’esforç d’uns quants cellers de la DO Conca de Barberà l’han posat de nou en valor, i ara s’ha convertit en un fet diferencial d’aquesta denominació.

El celler també produeix oli d’oliva de la varietat arbequina i most de trepat anomenat Suc de Vida, ideal per aquelles famílies que volen visitar el celler amb nens.

Pel que fa a la visita, aquesta s’inicia amb un passeig per les vinyes, seguidament es veu la zona de recepció del raïm i sala de vinificació, la qual va ser un antic galliner. A continuació pasem a la sala de criança, una sala tranquil·la on dorm el vi i que desprèn la típica olor a fusta de roure de les bòtes.

La ruta finalitza a la sala de tastos, especialment acondicionada, on es poden degustar els millors vins de la família durant aquest dia intens d’enoturisme.

Tenim diversos formats de visita: podem fer la visita al celler amb tast de dos o quatre vins. I també tenim l’opció de fer un esmorzar de pagès amb productes típics de la zona (botifarra blanca, botifarra negra, llonganissa seca…).

Una vegada finalitzada la visita tenim dues opcions com a proposta per arrodonir el dia: des del celler podem agafar la ruta GR-171 i visitar l’ermita de Sant Josep. Arribats a l’ermita podem continuar 2,5 kilòmetres més de camí fins arribar a la Cascada de la Vall.

L’altra opció es una visita de tipus cultural, visitant el nucli històric de Montblanc i fent el camí de ronda de les muralles. En el recorregut es realitzen degustacions gastronòmiques acompanyades de vi de la DO Conca de Barberà en diversos establiments de la vila. Les reserves es poden fer a l’Oficina de Turisme de Montblanc.

Així doncs les propostes per a fer enoturisme al celler Mas Foraster són úniques!

>> Visita també Vins de Pedra
>> Coneix la DO Conca de Barberà

4 valoracions

  1. Jornada deliciosa con un vino con caracter

    Una aventura más de la mano de Enoguía, en este caso el Mas Foraster. Una mezcla exacta entre una cuidada organizaciòn y momentos de relax. Nos acercamos al Mas caminando, nos impregnamos de los olores y colores de las viñas. Degustamos un vino con caracter. Una jornada deliciosa.

    No os digo que os lo recomiendo, más bien opino que es un “must” si quieres conocer el vino de la zona.

  2. Mercat de vins 🍷🍷

    Vam conversar molt amablment amb els propietaris al seu estand a la Fira de vins de Montblanc i són uns vins fantàstics. Ens queda ara anar al celler.🍷

  3. Conociendo el trepat

    Fuimos a Montblanc y nos recomendaron esta bodega. Reservamos directamente con la Enoguia y todo fue rodado.
    Éramos 3 parejas y nos decantamos por hacer la cata con desayuno. Visitamos las instalaciones y seguimos todas las explicaciones de Josep sin problema, pues te lo explican todo de forma muy clara.
    Tras la visita, hora de comprar el trepat, la desconocida variedad de la zona, por lo menos para mi… y nos llevamos una muy buena impresión.

  4. Un trato de tú a tú

    Todo lo que se pueda decir de esta bodega será poco. Un trato familiar y directo, de tú a tú, sin sentirse por encima de ti, como me ha ocurrido en otras visitas a bodegas ‘más famosas’. Gente llana y cercana que te explica su proyecto con las ganas de cuando sus antepasados empezaron. Muy concienciados en mantener vivo el espíritu de las anteriores generaciones y las visita de aquella que quieres que nunca se acabe.
    Nosotros hicimos la visita y la cata de 4 vinos. Nos quedamos con ganas de probar algo más!
    Para los peques de la casa tienen mosto, me parece una buena idea!!

Escriu una valoració

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Camí de l'Ermita de Sant Josep 43200 Montblanc
Com Arribar

Reserva ara!





DO icon