Celler Vins i Olis Suñer
DO TarragonaDurant generacions la família Suñer s’ha dedicat al cultiu del vi i de l’oli. Coneix la cultura i la gastronomia de la Ribera d’Ebre amb visites que us despertaran els cinc sentits: les vinyes, el celler, els vins, maridatge i degustació. Pack Visita: visita a les vinyes + visita al celler + tast de vins i olis + degustació ‘clotxa’. Pack Wine en Kayak: kayak + visita al celler + tast de vins i olis + degustació ‘clotxa’.
6.000 5.000 L 35 ha
Visites i enoturisme al celler Vins i Olis Suñer
• Dimarts a diumenge
• Concertar visita 2 dies abans
• Pack Visita: visita vinyes + visita celler + tast de vins i olis + degustació ‘clotxa’: 10€
• Pack Wine en kayak: kayak + visita al celler + tast de vins i olis + degustació ‘clotxa’: A partir 27,50€ CA / ES / EN / FR
6 vins monovarietals + 3 olis monovarietals
2 min – 15 max
Visita vinyes
Vins i olis del celler Vins i Olis Suñer
• Merlot Rosat
• Merlot Negre
• Moska Negra
• Acàcia
• La Pocavergonya
• Macabeu de Ginestar
• Organic Oli d’Oliva
• Arbequina Oli d’Oliva
• Coupage Oli d’Oliva
• Empelte Oli d’Oliva
• Hoja de Sauce Oli d’Oliva
El celler Vins i Olis Suñer és ideal per a una escapada enoturística i practicar turisme del vi. Es troba localitzat al poble de Ginestar a la comarca de la Ribera d’Ebre dins la DO Tarragona.
La familia elabora oli des de 1936, amb posterioritat es van introduir el cultiu de les vinyes i la venda de raïm a granel. No va ser fins l’any 2000 quan Manuel Suñer va començar a embotellar el seu propi vi. Actualment és el seu fill, Josep Suñer qui s’encarrega del celler. El canvi generacional s’ha notat en un canvi en la filosofia dels seus vins, orientats clarament a un públic jove.
La pràctica de l’enoturisme a Vins i Olis Suñer ens ofereix diverses possibilitats. Des de la visita clàssica a les vinyes, visita al celler i tast de vins, fins a poder realitzar la verema, descobrint el procés d’elaboració i tastant els seus vins i mosts a ‘La Sènia’, una masia envoltada de vinyes.
Una altra opció de visita enològica és el Taller d’Clotxa, un plat tradicional de la zona de la Ribera i la Terra Alta. Coneixerem i aprendrem a elaborar aquest plat que elaboraven els pagesos de la zona amb el qual afrontaven les dures jornades de treball al camp i realitzarem la visita al celler i el tast.
Finalment, l’opció turística estrella de Vins i Olis Suñer: Wine en Kayac, una activitat que combina enoturisme amb esports d’aventura i que consisteix a baixar un tram del riu Ebre en caiac i finalitzar amb un tast de vins al propi celler.
L’activitat, apta per a majors de 3 anys, comença a la localitat de Mòra d’Ebre, on després de rebre uns consells de navegació i ús dels nostres caiacs, començarem a baixar riu avall. Arribats a Ginestar, després del còmode descens, en la mateixa riba ens espera Josep per realitzar el tast dels vins blancs amb un aperitiu. Posteriorment anem al celler per visitar les seves instal·lacions i realitzar el tast dels vins rosats i negres, a més d’algun oli.
Entre els vins que provarem en el tast de blancs, destaca La Pocavergonya, un vi elaborat com un projecte conjunt desenvolupat pels diversos cellers de la zona: Molí de Rué, Celler Pedrola, Cooperativa de Benissanet i el propi celler Vins i Olis Suñer.
Animeu-vos a fer alguna de les activitats d’enoturisme que ens ofereixen el celler Vins i Olis Suñer, ja que el ventall de possibilitats és ampli, des de la visita clàssica, a l’escapada de turisme actiu descendint el riu Ebre amb el Wine en Kayak.
>> Visita també Vins Ecològics Helga Harbig
>> Coneix la DO Tarragona
Quin dia més xulo!
La sortida amb kayak molt divertida amb un paissatge preciós. Apte per tots els públics.
La cata molt familiar amb una degustació de vins i olis típics de la zona de qualitat.
Gràcies per aquest dia!
En octubre nos vemos con la ‘collita’ de aceite.
Kayak a tope!
Actividad que combina la visita a la bodega y el kayak. Ideal para los que no tenemos muhca idea de vino y nos gusta la natura. ????