Celler Mussons
DO PrioratEl projecte Mussons s’inicia en 1928 i arriba fins als nostres dies gràcies a les posteriors generacions que han continuat la tradició d’elaborar i vinificar durant gairebé 90 anys, sempre amb la mateixa fórmula: respecte i passió per la vinya. Disposen d’allotjament i de restaurant al mateix celler. Vine a gaudir d’una experiència completa.
5.500 2 ha
Visites i enoturisme al Celler Mussons
Concertar Visita
• Visita celler + tast: 20€ (1h)
• Visita vinyes + celler + tast: 25€ (1 h 30′)
CA / ES
2 Vins
6 min – 10 max
Visita vinyes
Els vins i vermuts del Celler Mussons
• Mussons Blanc
• Mussons Negre
• Cava Brut Nature
• Vermut Mussons
La família Mussons ja es dedicava a la vinicultura i a la comercialització de vi a l’any 1928, data en què es funda la companyia. Van ser les generacions posteriors les quals van fer créixer l’empresa, i a l’any 1964 van començar a embotellar amb les marques Mussons i Scala Dei. Als anys setanta participen en la fundació de Cellers de Scala Dei.
És l’any 2009 quan funden l’actual Celler Mussons sota l’ampara de la DO Priorat, després d’haver estat més d’una dècada cultivant i elaborant vinya pròpia al poble de Poboleda.
Gaudirem d’un dia d’enoturisme començant la visita a les vinyes de la familia, que es troben en un medi sec, típicament mediterrani. Les escasses pluges, les extremades oscil·lacions de temperatura, el sòl càlid, àrid i sec de llicorella i els vents del nord, dificulten la producció i la fertilitat de les vinyes de la zona, però aquestes, estan dotades d’una resistència, d’una personalitat i d’una qualitat única en tot el país.
Desprès de la visita a les vinyes, ens traslladem al celler de nova construcció, situat als afores de Poboleda, on coneixerem els processos d’elaboració. Celler Mussons produeix vins negres i blancs. Pels negres, conreen varietats tant locals com internacionals, com ara la garnatxa negra, la varietat mediterrània més cultivada en tot el món, garnatxa peluda i carinyena, varietats que predominen al Priorat, ja que poden viure en zones àrides i seques com aquesta comarca. També conreen cabernet sauvignon i syrah.
Pel que fa als vins blancs, conreen garnatxa blanca, típica de la península Ibèrica i que es troba en abundància a Tarragona i Aragó, i el macabeu, també predominant a la província de Tarragona.
Per aquells interessats en realitzar enoturisme en un petit celler familiar, aquest és un celler perfecte per a gaudir descobrint els vins del Priorat.
No et perdis aquesta acollidora experiència enoturística al celler Mussons!
>> Visita també Celler Burgos Porta
>> Coneix la DOQ Priorat
Hicimos la visita ya hace tiempo, y ahora hemos abierto para cenar, la última botella que compramos durante nuestra visita. Hemos recordado la visita que hicimos con jaume y hemos revivido aquellos momento.s
Un celler petit però que sap fer les coses ben fetes.