Elaboració de formatges artesans – Cingle Vermell
DO Tarragona👉🏼 Cingle Vermell és una associació que vetlla per la recuperació de diversos oficis antics i tradicionals, on preval l’artesania per sobre de la mecanització, sempre respectant l’entorn i la natura. Entre aquests oficis destaca el de pastor i elaborador de formatges. 🧀
Durant el taller de formatges artesans podràs visitar les instal·lacions i coneixeràs tot el procés d’elaboració d’autèntics formatges de cabra artesans, però de debò, sense ‘postureos’ per a la galeria.
Coneixeràs el ramat de cabres 🐐 que una vegada realitzada la transhumància, es munyen de forma diària i que pasturen lliurement pel bosc, netejant el sotabosc i evitant la proliferació de la mala herba.
- Preu adults: 15€
- Preu menors 12 años: 10€
- Duració: 3 hores
Com funciona el taller de formatges artesans?
Al taller de formatges artesans, munyirem a les cabres 🐐 per obtenir la llet, els més petits s’ho passaran d’allò més bé, i una vegada obtinguda una bona quantitat, amb molta cura començarem a realitzar els nostres formatges.
En primer lloc començarem a elaborar una senzilla quallada 🥛 i seguidament aprendrem la forma d’elaborar un saborós formatge fresc. També coneixerem les diferents tècniques per aconseguir un formatge curat i com aprofitar el sèrum sobrant per fer mató.
Així descobrirem tots els processos d’elaboració dels formatges artesans i en coneixerem totes les fases: preparació de la llet, el quallat, el deserat, el premsat, el salat, l’assecat i la maduració.
Ja per acabar tastarem els formatges que ja porten diferents temps de maduració.
L’associació Cingle Vermell, també elabora de forma artesanal pa amb forn de llenya, conreen el seu propi hort ecològic i produeixen carbó vegetal…
Vine a descobrir l´elaboració artesanal de formatges i gaudeix d´un dia diferent i en família. 🧀
El domingo pasado hicimos el taller de quesos. Primero hay que decir que es mucho más que un simple taller de quesos. Éramos un grupo de 5 parejas y una niña. El contacto con Daniel y Andrea desde el principio era muy bueno. Después de la bienvenida, nos han enseñado en que consiste el proyecto que tienen, como han empezado y lo que es el día a día. Nos han presentado a sus cabras, que por cierto están muy bien cuidados. Nos ha señado de ordeñar las cabras y con la
leche recién ordeñada, nos enseñó de hacer mató de varias texturas. Muy interesante y educativo. Nos prepararon una comida rica rica con por supuesto un tast de quesos de postre. Un día redondo, sin estrés y muyyyy bien atendidos por toda la familia. Si quieres hacer una actividad
diferente y auténtica, planificar una visita a este lugar entrañable.