Celler Pasanau
DO PrioratLa família Pasanau porta segles cultivant vinyes als peus de la serra del Montsant dins el priorat d’Scala Dei. És el 1995 quan construeixen l’actual celler i comencen a elaborar els seus propis vins. Durant la visita farem un petit passeig fins a les vinyes per després conèixer el celler i finalitzar amb un tast comentat, un pla perfecte per la teva escapada romàntica al priorat ©Enoguia
30.000 150 L 15 ha
Visites i enoturisme al Celler Pasanau
Concertar Visita
20€ / 1h30′
CA / ES / EN / FR
5 vins
2 min – 12 max
Visita vinyes
Els vins del Celler Pasanau
• Ceps Nous
• Vi de Vila La Morera de Montsant
• Vi de Vila de Poboleda
• Vi de Paratge Los Torrents
• Finca La Planeta
• El Vell Coster
• Les Myriams Blanc
Per aquells que vulguin realitzar enoturisme a una localitat tranquil·la, envoltada d’un entorn natural i gaudri d’uns vins singulars i de qualitat, Celler Pasanau és el celler idoni.
Es tracta d’un petit celler familiar situat a La Morera de Montsant, a la DOQ Priorat, que es caracteritza per realitzar vins amb una gran personalitat i singularitat. Un dia d’enoturisme al celler es ideal per a conèixer els seus secrets d’elaboració i realitzar una escapada romàntica al Priorat.
El celler es va fundar a La Morera l’any 1995 posant en valor les vinyes que la família tenia, algunes amb més de cent anys. El celler va guanyar ràpidament prestigi i renom internacional gràcies al reconeixement i les bones crítiques rebudes per Robert Parker, així com per la revista nord-americana Wine Spectator.
La història vinícola familiar es remunta al segle XIV. Se sap que la família va començar a conrear vinya a Scala Dei, sota la custòdia del prior del monestir cartoixà. Al segle XX la fil·loxera va acabar amb tota la vinya de la família, i aquesta va haver d’emigrar a la ciutat per prosperar. Anys més tard torne al camp i van replantar vinya. Es van fer càrrec de les terres i van adquirir noves propietats, a més d’introduir noves varietats de vinya i importar nous sistemes de cultiu que van modernitzar el procés de vinificació.
A l’any 1995, quan els germans Pasanau van construir el celler al poble de La Morera de Montsant. Des dels anys noranta fins a l’actualitat, la producció s’ha triplicat, la família produeix 40.000 ampolles l’any, de les 15 hectàrees de vinya plantada que posseeix al Priorat, de les quals el 80% s’exporta al mercat internacional.
La Morera de Montsant es troba a la part alta del Priorat, als peus de la Serra del Montsant. Les varietats de vinya predominants al municipi són la garnatxa, la carinyena i el cabernet sauvignon. La zona es caracteritza per tenir diferents tipus de terrers, ja que es poden trobar zones on el terra és rocós i sorrenc, i zones on el terra està compost per pissarra llicorella, característica del Priorat. El Celler Pasanau es troba en una zona influenciada per un clima mediterrani d’interior i amb una orografia i una accessibilitat complexa.
El cultiu de la vinya es fa mecànicament i s’utilitzen productes orgànics. L’elaboració i la criança de cada vinya i de cada varietat es fa per separat. Celler Pasanau té com a prioritat la sostenibilitat en la feina a la vinya, treballar de forma poc intervinguda sobre la mateixa i no fer ús de productes químics ni pesticides.
Realitzar enoturisme a Celler Pasanau et permetrà realitzar un tour guiat per la finca La Planeta. Seguidament la visita contínua en les instal·lacions del celler on coneixerem el procés de vinificació i elaboració.
La sala de criança es troba en un edifici proper i després de visitar-la, tastarem els seus vins a la mateixes instal·lacions, o si som un grup nombrós ho podem fer còmodament a les instal·lacions de l’Hotel Balcó del Priorat.
La jornada la podem arrodonir practicant senderisme per una de les moltes rutes que ens ofereix el Parc de la Serra del Montsant. Realitza enoturisme a Celler Pasanau i gaudeix del tracte proper i personal, característic dels cellers familiars.
>> Ruta La Serra Major del Montsant y el Clot del Cirer
>> Coneix la DOQ Priorat
El celler està situat al poble de la Morera de Montsant,que és preciós.Vam fer la visita un dia que vam poder veure com entraven el raïm acabat de collir i vam poder parlar amb els joves que treballen a les vinyes i a la bodega.
Va ser molt entranyable i emocionant.
Els vins,boníssims i d’una qualitat extraordinària .
Una visita molt recomanable amb la Júlia d’amfitrió, enamorada de la feina i de l’entorn .
El celler es troba en un paratge privilegiat,Morera del Montsant , des d’on hi ha vistes panoràmiques de part del Priorat.
És un celler familiar per tant el tracte és molt proper, les instal.lacions són petites i la producció artesanal.
L’equip d’en Ricard és molt acollidor i proper, fuig de la formalitat de les visites guiades d’altres celllers, per nosaltres molt positiu.
Els vins ens han semblat fantàstics, també el blanc, que té poca producció i és molt especial.
Els negres són tant bons que costa escollir. La qualitat -preu pensem que també està molt bé.
Us recomanem que us apropeu a aques poblet amb molt d’encant i no deixeu de visitar el celler Pasanau.
La bodega se encuentra situada en la falta de la Serra del mMontsant y las vistas son impresionantes… y esto solo es el primer plato, luego la visita a la bodega, la sala de tinas y posteriormente otro edificio con las barricas es muy interesante.
Finalmente los vinos están a la altura de las espectativas… vinos delicados a la vez que con carácter.
nuestro anfitrión Ricard, paciente y atento en todo momento. Aprendimos mucho de él.