Els 10 millors restaurants on menjar calçots a 2024

Descobreix els millors restaurants per menjar Calçots
Descobreix els millors restaurants per menjar Calçots
Comparteix →

👉 Sens dubte menjar calçots s’ha convertit en una experiència culinària que en els últims anys a guanyat protagonisme a Tarragona i s’ha estès per tot el país.

Encara que a priori el pla d’anar a menjar cebes no sembla una idea molt atractiva, tot canvia quan es tracta de menjar calçots i per extensió fer una calçotada.

El quilòmetre zero de les calçotades es troba a la localitat de Valls, famosa també pels seus Castells. En aquesta localitat va ser on un pagès anomenat Benaiges va plantar unes cebes que quan creixien les tornava a cobrir de terra, és a dir, les anava calçant fins a aconseguir la seva curiosa forma allargada.

Si a això afegim la manera en què es cuinen, que sol ser amb sarments de vinya i flama viva, i la tradicional salsa… No podrem parar de menjar calçots!!

La temporada de calçots comença al novembre i s’allarga fins a l’abril. Si vols gaudir d’una autèntica calçotada on no hagis de cuinar, ni acabar fent olor de fum, ni tan sols preocupar-te de la salsa de calçots, et recomanem els 10 millors restaurants on poder menjar calçots i fer la millor calçotada en aquest 2024.

Són 10 establiments on menjar calçots esdevé un autèntic ritual, llocs on podràs gaudir de l’autèntica calçotada amb calçots IGP (Indicació Geogràfica Protegida), el que et garanteix que consumiràs els millors calçots. A més et recomanem també els millors vins i caves per maridar-los amb aquesta ceba tan peculiar.

1. Cal Ganxo en Masmolets (Valls)

Un dels pioners en incorporar la calçotada a la seva carta habitual. Un lloc que ens transporta al passat entre parets i arcs de pedra. En aquesta antiga casa pairal, perfectament restaurada, podrem gaudir de la clàssica calçotada elaborada de forma tradicional, a més, pots comprar la seva salsa de calçots envasada i llesta per a consumir.

Us recomanem una activitat per anar fent lloc per la calçotada. La proposta és visitar el celler Mas Bella situat també a la petita localitat de Masmolets i descobrir els seus vins DO Tarragona. > Reserva al celler

Menú calçotada
– Calçots amb salsa tradicional.
– Xai, llonganissa i botifarra negra.
– Acompanyament de mongetes de ‘ganxet’ i carxofes.
– Crema catalana amb carquinyolis i taronja.
– Pa, vi, cava Brut Nature i cafè.
Preu: 48 € (iva incl.)
*Hi ha opció de menú vegetarià

Restaurant-cal-ganxo-calsotada

2. Restaurant Masia Cervelló (Fontscaldes)

El Restaurant Masia Cervelló està situat a la petita localitat de Fontscaldes, tocant a Valls. L’espai consta de tres menjadors ideals per celebrar tota mena d’esdeveniments, i una de les seves especialitats són les calçotades. A Masia Cervelló aposten per productes de proximitat i de temporada, potser és aquest el secret pel qual s’ha convertit en el preferit dels seus clients.

Per complementar l’experiència d’aquesta calçotada, et recomanem conèixer un excel·lent vermut artesà de la zona fent una visita al Celler Vermut Medusa. Podràs degustar diferents elaboracions pròpies que han passat de generació en generació. > Reserva al celler

Menú Calçotada
– Aperitiu especial Cal Cervelló: olives, fuet, tomàquet i alls.
– Calçots amb salsa salvitxada.
– Graellada: xai de Cal Torres de Sarral, llonganissa i botifarra negra.
– Acompanyat de carxofa a la brasa i fesols.
– Postres: crema catalana amb carquinyoli i taronja.
– Vi, aigua, pa i cafè.
Preu: 47€ (iva incl.)

3. Restaurant Cal Mosso (Aiguamúrcia – Santes Creus)

Calçotades en un ambient familiar, al costat de el monestir de Santes Creus en una antiga casa pairal. El restaurant té una merescuda fama per la seva salsa de calçots, que porten elaborant de forma tradicional durant els darrers 20 anys. Compten amb diversos menjadors d’ambient rústic.

És ineludible visitar el Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus de l’ordre cistercenc on es troben enterrats alguns reis de la Corona d’Aragó, i si voleu descobrir els vins de la zona, podeu visitar el celler Visendra, al proper poble de Les Pobles. > Reserva al celler

Menú Calçotada
– Aperitiu de vermut casolà i llonganissa seca.
– Calçots amb salsa tradicional.
– Graellada a la brasa: llonganissa, botifarra negra, carxofes i mongetes de ‘ganxet’.
– Postres: crema catalana i taronja amb sucre.
– Cafè, tallat i infusions.
Preu: 48 € (iva incl.)

Cal-Mosso-restaurant-calsotada

4. Masia Embolic (L’Albiol)

Si el que preferiu és un espai enmig de la natura, la nostra següent recomanació es troba en una localització privilegiada: Masia Embolic. La Masia és un espai únic amb vistes espectaculars sobre el Camp de Tarragona, situada molt a prop de les ciutats de Reus i Tarragona.

En aquesta masia amb encant podràs degustar una de les millors calçotades de la zona que fan amb productes de proximitat seguint un estil tradicional. A Masia Embolic gaudireu d’aquest tresor culinari que elaboren amb gran passió i dedicació.

I per acompletar el dia… abans de la calçotada, podeu visitar el celler Vermut Yzaguirre. Descobriràs com elaboren els seus vermuts mentre passeges per les instal·lacions. > Reserva al celler

Menú Calçotada
– Calçots amb salsa romesco casolana.
– Costelles de xai, llonganissa i botifarra.
– Acompanyament de carxofa, patates ‘al caliu’ i mongetes saltejades.
– Pa de pagès i allioli.
– Postres: taronja o crema catalana.
– Aigua, vi i copa de cava.
– Cafè o infusió i xarrup.
Preu: 43 € (iva incl.)
* Hi ha opció de menú vegetarià i menú infantil

Masia-Embolic-Albiol

5. Restaurant Casa Fèlix (Valls)

Un dels clàssics en el món dels calçots i que va contribuir de manera molt important al fet que les calçotades als restaurants es convertissin en el que són avui dia. Convé recordar que originàriament les calçotades només es feien a les masies d’amics o familiars i el salt als restaurants es dóna durant la dècada dels anys 70. Compta amb fins a 500 places i és tot un referent i emblema en el món dels calçots. Disposa de menjadors privats situats en unes grans tines.

Abans del dinar, convé descobrir el nucli antic de Valls, quilòmetre zero dels Castells i origen de la calçotada. Us recomanem visitar les instal·lacions de la Cooperativa i descobrir el vi Xat de Benaiges, elaborat en honor a l’pagès creador de el cultiu dels calçots. > Reserva al celler

Menú calçotada
– Calçots amb salsa tradicional.
– Llonganissa a la brasa amb mongetes.
– Carn de corder a la brasa amb alioli i guarnició.
– Crema catalana.
– Vi de l’Alt Camp, cava i café.
Preu: 46 € (iva incl.)

Restaurant-casa-felix-valls-calsotada

6. Restaurant Les Espelmes (Valls)

Menjar calçots amb excel·lents vistes a tota la comarca de l’Alt Camp és el gran al·licient d’aquest restaurant localitzat a la part alta del Coll de l’Illa, entre Valls i Montblanc. Així doncs, menjar calçots a la manera tradicional, es converteix en un delit pel paladar… a més de per a la vista.

Abans d’arribar al restaurant podem visitar la vila ducal de Montblanc i les seves muralles. A més de conèixer la Torre de el Vi i descobrir els vins del celler Vins de Pedra. > Reserva al celler

Menú calçotada
– Calçots amb salsa tradicional.
– Graellada: xai, llonganissa, botifarra negra.
– Acompanyament de mongetes i carxofes.
– Postres: crema catalana i taronja.
– Pa torrat, aigües minerals, vi negre, cava i cafè.
Preu: 50 € (iva incl.)

Les-Espelmes-restaurant-calsotada

7. Restaurant Casa Gurí (La Masó)

Un altre petit nucli rural a prop de Valls amb un restaurant familiar situat en una antiga casa totalment restaurada on poder gaudir d’una bona calçotada. També compta amb servei de pa forner. Aquest restaurant realitza durant l’època dels calçots la tradicional calçotada que pots fer a l’interior del restaurant o a l’aire lliure, sense presses i sense torns.

El poblet de La Masó, com comprovaràs, és diminut. Et proposem abans d’anar a fer la calçotada que descobreixis els vins de la zona o si prefereixes pots provar un Escape Room, o millor encara, les dues coses alhora a Cellers Blanch de Puigpelat, on podràs posar a prova el teu enginy per resoldre els misteris que tanca el Escape Room. T’atreveixes? > Reserva al celler

Menú calçotada
– Calçots amb salsa tradicional.
– Graellada a la brasa: xai llonganissa i botifarra negra.
– Acompanyament de mongetes de ‘ganxet del Milà’, carxofes i patata a la brasa.
– Postres: crema catalana amb carquinyolis d’avellana, taronja amb sucre i canyella.
– Aigua mineral, porró de vi negre, cava Brut Nature, cafè i snaps.
Preu: 47 € (iva incl.)

Restaurant-casa-guri-calsotada

8. Masia del Pla (El Pla de Santa Maria)

Un clàssic de la zona per fer la calçotada. Localitzat als afores del poble, és un antic restaurant de carretera reconvertit en un emblemàtic local per gaudir de la festa dels calçots. Disposen de diferents sales i tenen capacitat per grans esdeveniments com casaments o banquets. A més, compten amb el menú calçotada vegetariana, on substitueixen la graellada per altres plats aptes per a vegetarians.

I en aquest cas, abans de donar-te l’homenatge, et proposem que descobreixis la Casa del Vermut Padró de Bràfim, a tan sols 15 minuts de restaurant. Allà gaudiràs d’una experiència sensorial única coneixent com s’elabora el vermut de qualitat. > Reserva al celler

Menú calçotada
– Calçots amb salsa tradicional.
– Graellada: xai de l’Alt Camp, llonganissa i botifarra negra.
– Acompanyament de carxofa, patata rostida i mongetes.
– Postres: crema catalana caramel·litzada i taronja.
– Pa, aigua, vi de porró i cava Brut Nature.
– Cafè o infusió.
Preu: 47,50 € (iva incl.)

Restaurant-Masia-cal-pla-calsotada

9. Restaurant Can Cortada (Barcelona)

Tot i que la calçotada la venim practicant des de ja fa unes quantes dècades en determinades zones de la província de Tarragona, aquesta festa culinària s’ha estès per molts llocs i també podem menjar calçots a Barcelona.

Dels molts espais en què aixecar el braç per portar-se a la boca la dolça ceba, us recomanem el restaurant Can Cortada, una antiga masia catalana declarada Patrimoni Artístic de Barcelona i localitzada en ple parc natural de Collserola.

Menú calçotada
– Calçots amb salsa tradicional
– Graellada: xai, xistorra, botifarra negra i botifarra de la Garriga
– Acompanyament de mongetes i patata a la brasa
– Postres: crema catalana
– Pa, aigua i vi
– Cafè, descafeïnats o infusió
Preu: 48,90 € (iva incl.)
*Hi ha opció de menú vegà/vegetarià

Restaurant-Can-Cortada-calsotada

10. Restaurante Calsot (Hoyo de Manzanares – Madrid)

Un altre lloc, allunyat de quilòmetre zero dels calçots, és el Restaurant Calsot de Madrid, així tal com sona, on s’han especialitzat en aquest menjar.

Els calçots arriben cada 15 dies directes de Valls, es cuinen a la forma tradicional, és a dir, directes al foc, encara que no amb sarments de vinya, sinó amb branques de pi. L’èxit és tal que convé reservar taula amb molta antelació.

Menú calçotada
– Amanida
– Torrada de pa amb tomàquet amb botifarra blanca, negra i fuet
– Calçots amb salsa tradicional
– Graellada: conill, xai, botifarra blanca, botifarra negra i pollastre
Preu: 28 € (iva incl.) (Vins i begudes no incloses)

Restaurant-calsot-madrid-calsotada

Escriu una valoració

L'adreça electrònica no es publicarà.

⚠️ Degut a la COVID-19 els horaris poden patir modificacions

¡Reserva sense comissions!