Celler Clos alkio

DOQ Priorat
Tradició i innovació al cor del Priorat
Comparteix →

Situats a la comarca del Priorat, concretament a la població de Gratallops, ens endinsem entre les parets de pedra històrica, construides al segle XIII, del Carrer Saperas número 7 i descobrim el celler Clos Alkio, fundat pel Mikko Alkio.

Els visitants del celler estan convidats a submergir-se, guiats en tot moment amb l’equip del celler, en una experiència sensorial plena on cada ampolla explica la història del Terroir que hi ha darrera i, on en cada copa es descobreix l’essència del que representa el Priorat.

  30.000     25 ha

Visites i enoturisme al celler Clos Alkio


• Concertar visita
• Visita celler + tast 3 vins: 25€
• Visita celler + tast 5 vins: 75€
• Visita celler + tast de vins + visita vinyes + picnic: preu a concretar.

CA / ES / EN
2 mín – 8 màx
Visita vinyes

El Mikko, d’origen finlandés, va descobrir el Priorat i es va enamorar de tot el que representa per a molts el Priorat, tant a nivell de vinya, vi, territori i persones, tant és així que, al 2020, inicia el seu projecte més personal amb la creació del celler i l’adquisició de finques, transformant aquestes cap a la producció ecològica.

El Mikko és un entusiasta del vi, la seva missió és donar a conèixer al món els productes que s’elaboren a la terra que ell tant estima, el Priorat.

Actualment el celler disposa de 25 ha de terreny, entre vinya i oliveres, repartides al municipi de Gratallops, totes elles treballades manualment amb molta cura, respecte i, sobretot, de forma ecològica. Clos Alkio vol rendir homenatge a la herència que ens han deixat els nostres avantpassats fusionant-ho amb tècniques més novedoses i actuals.

Cultiven diferents tipus de varietats tradicionals de la zona com la Carinyena i la Garnatxa Negra (ambdues procedents de vinyes velles), com varietats forànies com poden ser el Cabernet Sauvignon, la Syrah, el Merlot, l’Ull de Llebre (com a representants de varietats negres), el Chenin i el Pedro Ximénez (com a representants de varietats blanques). Cada vi que s’elabora al celler es fa respectant tant el terrer de cada finca com la minima intervenció en la elaboració.

El compromís del celler amb la terra on s’ubica es, principalment, realitzar produccions sostenibles, de minima intervenció i preservar la integritat de l’ecosistema del Priorat. Cap de les finques es tracta amb herbicides ni pesticides.

Per al Mikko, el Priorat representa una passió transformadora on ell hi vol ser present. La seva visió i missió, a través del celler, és honrar la tradició, impulsar la innovació i protegir el medi ambient.

Els vins del celler Clos Alkio

• Clos Alkio
• Fulles Daurades
• Caminito a Motel
• Hitola
• Aino
• Fam de Vida Syrah
• Fam de Vida Tempranillo
• Fam de Vida Merlot
• Fam de Vida Chenin
• Fam de Vida Garnatxa Blanca
• Fam de Vida Garnatxa
• Fam de Vida Cabernet Sauvignon

>> Visitar també Celler Devinssi
>> Coneix la DOQ Priorat

Escriu una valoració

L'adreça electrònica no es publicarà.

⚠️ Degut a la COVID-19 els horaris poden patir modificacions
C. Saperes, 7, 43737 Gratallops
Com Arribar

¡Reserva sense comissions!

    DO icon