Celler Castellet

DO Priorat
Viticultura integrada al paisatge
Comparteix →

Petit celler familiar que conserva vinyes velles de 60 i 80 anys, i que realitzen una clara aposta per una viticultura integrada en el paisatge. Elaboren i vinifiquen de forma artesana per obtenir uns vins genuïns i minerals. Visitaràs la finca i el seu entorn únic de la mà dels seus propietaris i realitzaràs un tast de vins DO Priorat a la sala especialment habilitada. ©Enoguia

  14.000     6,5 ha

Visites i enoturisme al Celler Castellet

  Concertar visita
  12€ / 1h30′
  CA / ES / EN
    3 Vins
  2 mín – 15 màx
  Visita vinyes

Els vins del Celler Castellet

• Empit Castellet
• Empit Selecció
• Ferral Castellet

Celler Castellet és un celler familiar fundat per tres germans l’any 2005 al municipi de Porrera, un dels nou pobles que conformen la DOQ Priorat. Per aquells amants de l’enoturisme, el Celler Castellet es troba en un entorn únic, en plena natura i integrat en el paisatge.

Els germans Castellet van reprendre la història dels seus besavis, que es van veure obligats a abandonar les seves vinyes per culpa de la fil·loxera a finals del segle XIX. Actualment l’objectiu principal del celler és la qualitat dels vins i de les vinyes, per això desenvolupen tot el procés de vinificació de forma natural i respectuosa amb l’entorn.

El 1997 la família va realitzar noves plantacions de vinya introduint varietats foranies, en petites quantitats, per no restar protagonisme a les varietats autòctones. Aquests primers anys els van dedicar a l’experimentació en el cultiu i a la combinació de mostos. La primera verema i vinificació es va realitzar l’any 2005, l’any del naixement del celler i va sortir al mercat a finals de 2007 amb un total de 1.500 ampolles. Actualment la producció ronda les 14.000 ampolles anuals. Tota la seva producció prové de la finca La Solana de Mas d’en Pubill, que compta amb 12 hectàrees, de les quals 4,4 hectàrees corresponen al terreny plantat. La finca està formada per un sòl de llicorella, un tipus de pissarra típica del Priorat que és especialment pobre, per això les produccions són baixes, però de qualitat, ja que aporta als vins una bona mineralització i una perfecta estructura.

Celler Castellet té dos petits cellers situats al nucli de Porrera. Un d’ells l’utilitzen per elaborar el vi i realitzar la criança en bótes de roure francès de gra fi. L’altre celler té unes condicions ambientals idònies per fer la criança en ampolla abans de fer l’etiquetatge i la comercialització.

Per la família del Celler Castellet, és primordial treballar la qualitat de la vinya i del vi, per això segueixen certs criteris de forma estricta: aposten pel control de les temperatures de les dues fermentacions, porten a terme maceracions pel·liculars durant un mínim de quatre setmanes i un màxim de cinc depenent de l’anyada, premsen de forma suau i guarden les ampolles el temps necessari per a la seva comercialització. Si el vi no està a punt, no es comercialitza.

El resultat de tota aquesta curosa elaboració són tres vins negres, l’Empit Selecció, l’Empit Castellet i el Ferral Castellet, vins que transmeten el caràcter mineral que els atorga la llicorella.

Pel que fa a la visita, el celler ofereix visites guiades a la finca i al celler de la mà del viticultor i enòleg que s’ocupa de l’elaboració dels vins, des del treball de la terra fins a l’embotellament. Realitzaràs un tast de vins DO Priorat a la sala especialment condicionada.

>> Visita també Celler Balmaprat 
>> Coneix la DOQ Priorat

6 valoracions

  1. Visita molt didàctica amb en Jordi, el responsable del celler. Bona selecció de vins per introduir-se al Priorat.

  2. Vaig visitar aquest celler a l’agost.
    És d’agrair la dedicació a aquesta feina tan sacrificada i la transmissió de tota la saviesa amb tant d’entusiasme.
    Molta amabilitat.

  3. Nos gustó mucho tanto la visita a las vides como a la bodega y la cata. Muy interesante todo lo que nos contó Jordi.

  4. Porrera es un pueblo fantástico lleno de bodegas y fuimos a visitar una de tipo familiar donde los propios familiares te enseñan todo el proceso de elaborar el vino, todo muy artesano y cercano, sin filtros ni postureos.
    Vinos clásicos del priorat pero con personalidad propia. Gracias Jordi por todol

  5. Priorat a Tope!

    Totalmente de acuerdo Ramón… tenemos que repetir! ajajaja

  6. Visita muy atenta

    Visita muy didáctica, cuentan con sala de catas. El vino es un típico Priorat, con cuerpo y potencia,

Escriu una valoració

L'adreça electrònica no es publicarà.

⚠️ Degut a la COVID-19 els horaris poden patir modificacions
Font de Dalt, 11 43739 Porrera
Com Arribar

¡Reserva sense comissions!