Clos Mogador

DO Priorat
Un celler que va revolucionar el Priorat
Comparteix →

  50.000 ampolles
  2.000 L
  50 ha

Celler familiar entre vinyes que elabora vins ecològics d’alta qualitat i expressió. Visita la seva vinya, que recorda un magnífic amfiteatre de llicorella, i descobreix la passió i l’ànima d’uns vins que van revolucionar el Priorat. Coneix un celler pioner que s’esforça per a què els seus vins siguin la fidel expressió del terrer del qual provenen. ©Enoguia

 

VISITES
  Concertar Visita
 35€ / 3h
 CA / ES / EN
  4 Vins
 2 mín – 8 màx
  Visita vinyes


VINS i OLIS

• Clos Mogador
• Com Tu
• Manyetes
• Nelín Blanco
• La Quinta Essència Mogador
• Clos Mogador Aceite de Oliva

 

Clos Mogador és la història d’una passió que neix a la dècada dels anys 70 del segle XX quan uns ‘bojos’ decideixen transformar un territori pobre i allunyat de tot en una de les zones més famoses i reconegudes en el món de l’vi.

Parlar de Clos Mogador és parlar de tirades limitadíssimes elaborades amb estrictes criteris d’agricultura ecològica i en perfecta sintonia amb l’entorn. Realitzar enoturisme a Clos Mogador, és visitar la finca de la vila de Gratallops on es va re-escriure la història del Priorat.

La família René Barbier arriba a Espanya el 1880 fugint de la fil·loxera. Enrere van deixar 1500 hectàrees de vinya arrasada a Le Martinet, al sud-de França. Va ser llavors quan Leon Barbier va fundar el celler a Tarragona, amb el nom de René Barbier, el nom de la seva fill.

Un jove René de 20 anys (la quarta generació Barbier) amb la seva dona Isabelle Meyer, arriben a Gratallops a la recerca d’una nova vida. René comença a treballar per al celler Palacios Remondo de La Rioja i allà coneix a Álvaro Palacios. Junts emprenen l’aventura de fer vi a la comarca del Priorat i començar a polir el diamant en brut que els oferien les vinyes centenàries.

I tot van començar a canviar al seu voltant. Les vinyes ja no s’arrencaven i els pagesos de la zona començaven a veure com es valorava el seu treball, i gràcies a aquests pioners, el vi del Priorat, conegut fins aleshores com un vi rude i aspre, va començar a fer-se un nom.

Al 1979 René compra la seva primera finca amb un préstec del seu sogre, comença a recuperar les vinyes i alhora restauren la ruïna que després seria la seva llar. Seguint amb les seves idees hippies, René convenç uns amics perquè també comprin finques abandonades i es pugin a la boja idea de produir vi de qualitat amb mètodes artesans i ecològics.

En 1989 el grup de ‘pioners del Priorat’ queda conformat, a més de per René i Álvaro, per Jose Luis Pérez (celler Clos Martinet), Carles Pastrana (celler Clos de l’Obac) i Daphne Glorian (celler Clos Erasmus). Aquest mateix any produeixen un vi de forma conjunta i el següent any cadascun vinifica ja per separat. És llavors quan Robert Parker es fixa en ells i atorga als seus vins puntuacions elevadíssimes, Clos Mogador és ja una llegenda.

Gran part del secret de l’èxit de la qualitat dels vins de Clos Mogador es deu a les tècniques que s’apliquen a la vinya i dels rigorosos tractaments orgànics. La viticultura del celler es caracteritza per una diversitat àmplia, en la qual predomina la convivència herbes aromàtiques, oliveres, arbres fruiters … que complementen i enriqueixen la vinya. La verema de totes les finques del celler és manual.

El vi Clos Mogador és reconegut amb la qualificació Vi de Finca, que avala que el vi prové d’una única finca que compta amb unes característiques de terrer i clima molt particulars.

Pots realitzar enoturisme i descobrir els secrets d’un celler pioner realitzant la visita. Aquesta s’inicia visitant les finques en vehicles del celler. Seguidament es visita el celler i es coneixen els processos de vinificació i elaboració per a finalment realitzar el tast dels vins i també de l’oli que elaboran.

La durada de tota la visita és de tres hores i durant aquest temps podrem conèixer la història d’aquest celler familiar que un dia va canviar el rumb de tota una comarca.

 

>> Visita també Cal Batllet
>> Coneix la DOQ Priorat

5 valoracions

  1. A unique experience.

    Our three-hour visit in the celler have been awesome, without doubt my best experience in a long time. If you are looking for something special this is the visit. Each euro paid is worth it. You’ll visit some extraordinary cellars and landscapes, and what can I say about the wine that’s not already been said?
    A great experience for the senses.

  2. Vinos que siguen dando que hablar

    Al principio te parece que 3 horas van a ser largas en la visita a Clos Mogador, pero al final hasta se te hacen cortas! El guía muy atento, conoce a fondo su profesión y te lo traslada.
    Muy interesante la clase práctica sobre el terreno de hierbas aromáticas y ver luego durante la cata como estos aromas herbales se trasladan a los vinos.
    Sin duda la mejor visita de todas las que hemos realizado en el Priorat.

  3. Fantastic Xperience!

    Visita guiada muy buena, todo muy bien. Clos Mogador es visita perfecta y probar sus vinos un sueño. Fantastic experience and great tour and highly recommended!

  4. Uno de los mejores vinos del mundo!

    Fuimos un día entre semana para poder disfrutar sin prisas y reservamos com mucha antelación. la visita no defrauda y por fin he cumplido el sueño de conocer in situ uno de los mejores vinos de España y seguro que del mundo!

  5. Still the best

    This is our third visit to Spain visiting wine cellars. I tasted their wines in Belgium and had clear it was the moment to visit this fantastic cellar. The experience was marvelous. Josep, our guide, treated us wonderfully and the wines keep staying on check with our expectations. Winelovers! This is your destination.

Escriu una valoració

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Camí Manyetes, s/n 43737 Gratallops
Com Arribar

Reserva ara!





DO icon