Celler Vinyes del Terrer

DO Tarragona
Vins únics a nivell del mar
Comparteix →

Celler familiar situat a una finca única a nivell del mar amb un sòl argilo-calcari (lumaquel·la) que imprimeix un caràcter fresc i mineral als vins. Tot el procés d’elaboració es manual per aconseguir que els vins reflecteixin el caràcter de les finques. La sala de tast ofereix unes excel·lents vistes per degustar tranquil·lament els vins. ©Enoguia

  60.000     7 ha

Visites i enoturisme al celler Vinyes del Terrer

  Concertar Visita
 17€ / 1h 30′
  CA / ES / EN / DE
   3 Vins
  2 min – 20 max
  Visita vinyes

Els vins del celler Vinyes del Terrer

• Blanc del Terrer
• Nus del Terrer Blanc
• Nus del Terrer
• Terrer d’Aubert
• Terrenal d’Aubert Dolç
• Terrenal d’Aubert Ranci

El celler Vinyes del Terrer es troba a una finca situada pràcticament a nivell del mar dins de la DO Tarragona. Es podria dir que és un oasi perdut entre el paisatge humanitzat de la Costa Daurada, un celler que s’ens presenta en plena natura, un lloc perfecte per a realitzar enoturisme entre vinyes i oliveres.

Es va fundar l’any 1989, tot i que l’activitat agrícola es remunta quatre generacions enrere. Va ser el besavi de l’Eduard -propietari actual del celler-, qui va començar a cultivar la terra. Durant els anys cinquanta es va substituir la vinya per l’avellaner, però la següent generació de la família va decidir tornar a la vinya. El pare de l’Eduard, va veure clar que el futur pasava per deixar de vendre el raïm a granel i va decidir vinificar i embotellar amb l’ajuda del seu fill. Sabien que entraven en un terreny complicat, perquè no tenien experiència, però amb tenacitat van aconseguir treure la primera anyada amb una producció molt limitada, però amb una molt bona rebuda al mercat.

A la visita l’Eduard explicarà l’evolució del celler i la millora del sistema de producció al llarg dels anys, amb anècdotes i experiències pròpies. La família va aprendre a produir un vi de qualitat a força d’investigar i observar, i a través d’aquesta prova i error han anat millorant les tècniques agrícoles i el resultat sorprén a tots els visitants.

Una de les característiques que més defineix al celler és el terrer. La finca conté lumaquel·la, que es tracta d’una roca calcària que compta amb una gran quantitat de fòssils marins, doncs fa milers d’anys, tota la zona on es troba el celler era mar. Aquest terreny aporta als vins una personalitat única.

Com és la visita al celler?
La visita enoturistica comença amb un passeig per les vinyes i seguidament entrem al celler i la sala de vinificació on es poden veure les grans bòtes troncocòniques de 5.000 litres de capacitat. ”Amb aquestes dimensions aconseguim una menor aportació de fusta al vi i evitem emmascarar els seus aromes, alhora intensifiquem la fruita i els aromes primaris” – comenta l’Eduard.

Continuarem fent enoturisme per la sala de criança, situada al subterrani, on es pot veure el tipus de bótes que tenen: americanes i franceses. Seguidament pasem a la sala de tastos, una estància situada a la part més alta del celler,  amplia i lluminosa, amb vistes a un mar de vinyes i també al perfil del Dragón Khan del proper Port Aventura.

I en aquest espai tan còmode es on tastem els vins del celler, gaudint d’una amena conversa amb l’alma mater del projecte i descobrint els vins de Vinyes del Terrer de la DO Tarragona.

>> Visita també celler De Muller
>> Coneix la DO Tarragona

Escriu una valoració

L'adreça electrònica no es publicarà.

⚠️ Degut a la COVID-19 els horaris poden patir modificacions
Camí del Terrer s/n, km 8 43480 Vila-seca
Com Arribar

¡Reserva sense comissions!