Celler Marco Abella
DOQ PrioratLa família Marco es dedica a la viticultura des del segle XV. L’any 2005 construeix un celler modern al bell mig de les vinyes i molt a prop de Porrera. El celler practica un cultiu respectuós amb l’entorn. L’edifici, semisoterrani, aprofita al màxim els recursos naturals. Disposa de sala de tastos especialment habilitada.
95.000 40 ha
Visites i enoturisme al celler Marco Abella
• Concertar Visita
• Visita celler + tast vins (inclou gamma alta): 25€
• Visita Premium: visita vinya + visita celler + tast vins (inclou gamma alta): 36 €
CA / ES / EN / FR
4 Vinos
2 min – 30 max
Visita vinyes
Els vins del celler Marco Abella
• Clos Abella
• Mas Mallola
• Loidana
• Òlbia
• Roca Roja
• Roca Grisa
• El Perer
El celler Marco Abella, situat al poble de Porrera, a la DOQ Priorat, és considerat un dels cellers de referència de la comarca. La ubicació privilegiada del celler, l’alçada, el sòl i el clima mediterrani determinen l’essència dels seus vins, que es caracteritzen per ser vins frescos, elegants i sofisticats, vins que tenen en comú la facilitat de beure’ls i gaudir-los.
Al segle XV existeix constància que la família de viticultors Marco estava establerta a la vila de Porrera. La localitat va rebre l’influx directe dels monjos cartoixans i la família va saber treure tot el profit de les varietats que tan bé s’han adaptat a la zona del Priorat: carinyena i garnatxa.
El celler Marco Abella que coneixem avui dia es va fundar l’any 2005, incorporant la més avançada tecnologia però sense deixar de produir vins que expressen l’autenticitat del territori, la història i l’essència del poble de Porrera.
L’edifici és un celler totalment integrat en l’entorn, que aposta per una agricultura que respecta el medi ambient, i permet un cultiu tradicional i respectuós de la vinya. D’aquesta forma es busca produir vins de gran qualitat que respectin l’entorn. Els treballs es realitzen seguint les fases lunars. L’agricultura ecològica -també coneguda com orgànica o biològica- no permet la utilització d’herbicides ni insecticides. La fertilitat de la terra s’aconsegueix sempre a través de mètodes naturals, de base mineral, orgànica o vegetal.
El celler consta de tres nivells i vinifica per gravetat. Dos dels tres nivells es troben sota terra. La sala de criança és a 7 metres sota el nivell del sòl. Així, la temperatura i la humitat són les adequades per al correcte envelliment dels vins. L’edifici és de concepció i arquitectura moderna, de línies clares, i es troba perfectament integrat en el paisatge que l’envolta. Després de la visita, el tast es realitza en una fantàstica sala especialment habilitada i amb excel·lents vistes als turons ondulants dels voltants. Practicar enoturisme es fa fàcil en unes instal·lacions àmplies i diàfanes.
L’alçada, el sòl i l’orientació de les finques de Marco Abella proporcionen a cada vi una identitat pròpia. El sòl aporta una alta mineralització, única al món i que tan sols tenen els vins de la zona del Priorat. Es tracta d’un sòl àrid i sec, amb abundància de llicorella. La vinya es cultiva en costers que es troben a una alçada d’entre 200 i 700 metres.
Marco Abella compta amb 40 hectàrees de vinya plantada, repartides en set finques diferents: El Perer, que conté carinyena, garnatxa i cabernet sauvignon, a una altitud d’entre 450 i 550 metres; La Mallola, amb garnatxa i carinyena plantada, a uns 530 i 680 metres d’altitud; La Mina, amb carinyena i cabernet sauvignon, entre 450 i 500 metres d’altitud; Masos d’en Ferran, que té més tipus de varietats plantades: carinyena, garnatxa, garnatxa blanca, macabeu, viognier i pedro ximénez, a uns 500 i 650 metres d’altitud; les Solanes “El Coster” de carinyena, a una altitud d’entre 500 i 650 metres; La Creu, amb carinyena, garnatxa, merlot i cabernet sauvignon, a uns 450 i 550 metres d’altitud; i finalment Terracuques, que també té plantades les varietats locals, garnatxa i carinyena.
Visita Marco Abella, un celler familiar que neix de la passió i de l’entrega de voler tornar a les arrels, de voler retrobar-se amb el passat mirant cap al futur.
>> Visita també Celler Joan Simó
>> Coneix la DOQ Priorat
Soy Marc, os recomiendo mucho la visita a Marco Abella, especialmente la premium. Es muy buena bodega, el vino todavía mejor y la visita tiene muchas sorpresas…. Os espero en Marco Abella con mi guitarra!! 😉
Una visita muy agradable, paisaje fantástico para disfrutar de los vinos con unas vistas excelentes.
Los vinos con cuerpo y fuerza dome´sticada, fiel reflejo del terruño duro y extremo de la zona.