Celler Marco Abella

DOQ Priorat
Respecte pel medi ambient i cultiu biodinàmic
Comparteix →

La família Marco es dedica a la viticultura des del segle XV. L’any 2005 construeixen el modern celler enmig de les seves vinyes i molt a prop de Porrera. Mostren un gran respecte pel medi ambient practicant un cultiu biodinàmic i el celler semisubterrani, aprofita al màxim els recursos naturals. Disposen de sala de tastos especialment habilitada. ©Enoguia

 95.000     40 ha

Visites i enoturisme al celler Marco Abella


Concertar Visita
Aperitiu + tast 4 vins al wine roof + visita celler: 36€

  CA / ES / EN / FR
   4 Vinos
  2 min – 30 max
 Visita vinyes

Els vins del celler Marco Abella

• Clos Abella
• Mas Mallola
• Loidana
• Òlbia
• Altabella
• Roca Roja
• Roca Grisa
• El Perer

El celler Marco Abella, situat al poble de Porrera, a la DOQ Priorat, és considerat com un dels cellers de referència de la comarca. La ubicació privilegiada del celler, l’alçada, el sòl, i el clima mediterrani determinen l’essència dels seus vins, que es caracteritzen per ser vins frescos, elegants i sofisticats, vins que tenen en comú la facilitat per beure’ls i gaudir-los.

Ja en el segle XV existeix constància que la família de viticultors Marco estaven establerts en la vila de Porrera. La localitat va rebre l’influx directe dels monjos cartoixans i la família va saber treure tot el profit a aquestes varietats que tan bé s’han adaptat a la zona del Priorat: carinyena i garnatxa.

El celler Marco Abella que coneixem avui dia es va fundar l’any 2005, incorporant la més avançada tecnologia però sense deixar de produir vins que expressen l’autenticitat del territori, la història i l’essència del poble de Porrera.

L’edifici és un celler totalment integrat en l’entorn, que aposta per una agricultura que respecta el medi ambient, per això practiquen una agricultura ecològica amb criteris biodinàmics. L’agricultura biodinàmica permet un cultiu tradicional i respectuós de la vinya i va més enllà de l’agricultura ecològica. D’aquesta forma busquen produir vins de gran qualitat que respectin el regne animal i vegetal. Tot els treballs es realitzen seguint les fases lunars i la conjunció dels astres. Tant l’agricultura ecològica -també coneguda com orgànica o biològica-, com la biodinàmica no permet la utilització d’herbicides ni insecticides. La fertilitat de la terra s’aconsegueix sempre a través de mètodes naturals, de base mineral, orgànica o vegetal. Visitar la bodega és conèixer els vins biodinàmics.

El celler consta de tres nivells i vinifica per gravetat. Dos dels tres nivells es troben sota terra. Concretament la sala de criança està a 7 metres sota el nivell del sòl. D’aquesta forma les barriques tenen una temperatura i humitat adequades per al correcte envelliment dels vins. L’edifici és de concepció i arquitectura moderna, de línies clares i es troba perfectament integrat en el paisatge que l’envolta. Després de la visita, el tast es realitza en una fantàstica sala especialment habilitada i amb excel·lents vistes als turons ondulants dels voltants. Practicar enoturisme es torna fàcil en unes instal·lacions àmplies i diàfanes. Visitar el celler és conèixer els vins biodinàmics.

L’alçada, el sòl i l’orientació de les finques de Marco Abella proporcionen a cada vi una identitat pròpia. El sòl aporta una alta mineralització, única al món i que tan sols tenen els vins de la zona del Priorat. Es tracta d’un sòl àrid i sec, amb abundància de llicorella. La vinya es cultiva en costers que es troben a una alçada d’entre 200 i 700 metres.

Marco Abella compta amb 40 hectàrees de vinya plantada, repartides en set finques diferents: El Perer, que conté carinyena, garnatxa i cabernet sauvignon, a una altitud d’entre 450 i 550 metres; La Mallola, amb garnatxa i carinyena plantada, a uns 530 i 680 metres d’altitud; La Mina, amb carinyena i cabernet sauvignon, entre 450 i 500 metres d’altitud; Masos d’en Ferran, el qual té més tipus de varietats plantades: carinyena, garnatxa, garnatxa blanca, macabeu, viognier i pedro ximènes, a uns 500 i 650 metres d’altitud; Solanes “El Coster”, que conté carinyena i està a una altitud d’entre 500 i 650 metres; La Creu, amb carinyena, garnatxa, merlot i cabernet sauvignon, a uns 450 i 550 metres d’altitud; i finalment Terracuques, que també té plantades les varietats locals, garnatxa i carinyena.

Pel que fa a la visita del celler, Marco Abella ofereix tres tipus de visita: la visita Clàssica, que inclou la visita al celler, la visita a la finca El Perer i el tast de 4 vins i la visita Premium, que inclou la visita al celler, la visita a la finca La Mallola i el tast de 4 vins entre vinyes i amb un esmorzar amb productes locals i artesanals.

Vine a fer enoturisme al celler Marco Abella i descobreix l’agricultura ecològica i biodinàmica. Visita un celler familiar que neix de la passió i de l’entrega de voler tornar a les arrels, de voler retrobar-se amb el passat mirant cap al futur.

>> Visita també Celler Joan Simó
>> Coneix la DOQ Priorat

2 valoracions

  1. Soy Marc, os recomiendo mucho la visita a Marco Abella, especialmente la premium. Es muy buena bodega, el vino todavía mejor y la visita tiene muchas sorpresas…. Os espero en Marco Abella con mi guitarra!! 😉

  2. Una visita muy agradable, paisaje fantástico para disfrutar de los vinos con unas vistas excelentes.
    Los vinos con cuerpo y fuerza dome´sticada, fiel reflejo del terruño duro y extremo de la zona.

Escriu una valoració

L'adreça electrònica no es publicarà.

⚠️ Degut a la COVID-19 els horaris poden patir modificacions
Ctra Porrera a Cornudella, km 0,7 43739 Porrera
Com Arribar

¡Reserva sense comissions!

    DO icon