Sangenís i Vaqué

DOQ Priorat
Història viva del Priorat
Comparteix →

  30.000
  15 ha

Celler familiar on la cultura vitivinícola es remunta al segle XVIII. Mantenen un perfecte equilibri entre les noves tendències vinícoles i la tradició, realitzant verema manual, produccions limitades i cuidant tots els petits detalls del procés de vinificació. A la visita descobrirem la història viva d’aquesta denominació. ©Enoguia


VISITES


• Dilluns a divendres: 10 a 13:30h – 16 a 18h
• Dissabte, diumenges i festius: 10 a 13:30h
  6€ / 1h 30′
  CA / ES / EN / FR
   5 Vins
1 min – 30 max


VINS
• Lo Coster Blanc
• Lo Bancal de Granatxa
• Dara
• Garbinada
• Vall Por
• Coranya
• Clos Monlleó
• Simfonia en Dolç

En aquest celler podrem realitzar un enoturisme familiar que combina tradició i modernitat. El celler Sangenís i Vaqué es va fundar l’any 1978 quan en Pere Sangenís i la Conxita Vaqué van començar a plantar vinyes a les finques de la família Monlleó, pertanyents als avantpassats de Sangenís des d’abans del 1700. L’any 1979 van començar a elaborar vi al celler situat al poble de Porrera, dins la DOQ Priorat.

Actualment compten amb 13 hectàrees de terrasses i vessants de pissarra llicorella, típica de la zona del Priorat. Reatlitzen una producció de 30.000 ampolles l’any. El sòl pobre orientat al sud i el clima sec influenciat per la brisa marina, la qual suavitza la calor de l’estiu, provoca una baixa producció de la vinya, però també una alta qualitat d’aquesta ja que pot realitzar la fotosíntesi amb elevada efectivitat. Mantenir la vinya amb abonaments naturals també contribueix a la qualitat de la mateixa, ja que aquests ajuden a retenir millor l’escassa humitat, en especial a l’estiu.

Durant la visita coneixerem en profunditat tot el procés de vinificació, des de la fermentació fins a la criança i descobrirem conceptes com el de la maceració.

Gaudirem de la fantàstica sala de bótes de roure francès i americà on dormen durant mesos els vins abans de passar a l’ampolla.

També tindrem temps per conèixer a fons la història de la comarca del Priorat i finalitzarem la visita a la sala de tastos, on de forma relaxada podrem degustar sense presses 5 vins del celler familiar: Clos Monlleó, Coranya, Vall Por, Dara i Sangenís i Vaqué, sempre acompanyats d’un membre de la família Sangenís i Vaqué.

El tast un cost de 6 euros per persona i normalment la visita té una durada d’una hora i mitja, sempre amb reserva prèvia.

>> Visita també Álvarez Duran Priorat
>> Coneix la DOQ Priorat

 

2 valoracions

  1. Situado en el centro de la plaza del pueblo de Porrera, la visita es interesante y amena, conoces como se produce y elabora el vino que proviene de las fincas cercanas al pueblo. L los vinos son vinos con cuerpo , poderosos y minerales, típicos de estas denominación.

  2. Un clàssic

    El clàssic celler de tota la vida de l Priorat. Potser els vins li fan falta una evolució per ser més suaus. De totes formes visita molt recomanable.

Escriu una valoració

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Plaça Catalunya, 3 43739 Porrera
Com Arribar

Reserva ara!





DO icon