Celler Terroir al Límit
DO PrioratCeller que produeix vins amb caràcter i que reflecteixen el terroir únic del Priorat. Practiquen una viticultura poc intervencionista seguint preceptes de cultiu biodinàmic. Coneix les vinyes de fins a 110 anys, cuidades amb passió i emoció… i sempre al límit. Coneix la segona revolució del Priorat. ©Enoguia
40.000 20 ha
Visites i enoturisme al celler Terroir al Límit
Concertar Visita
Torroja Tasting: 48 €
• Tast 7 vins DOQ Priorat + DO Montsant
Gran Crus Tasting: 68 €
• Tast 9 vins DOQ Priorat + DO Montsant
• Inclou el vi Gran Crus.
CA / ES / EN / DE
2 min – 18 max
Visita vinyes
Vins i olis del celler Terroir al Límit
• Terra de Cuques
• Arbossar
• Dits del Terra
• Pedra de Guix
• Les Manyes
• Les Tosses
• Cargols Aceite de Oliva
• Terroir Històric
• Terroir sense Fronteres
• Vertebra de la Figuera
• Guix vermell Negre
Terroir al Límit és un celler situat a Torroja del Priorat, a la DOQ Priorat. Neix l’any 2003 de la mà de Dominik A. Huber, un emprenedor d’origen alemany i Eben Sadie un prestigiós enòleg de Sud-àfrica.
La seva filosofia és poc intervencionista, per tal de mostrar els diferents terrers de la forma més natural possible i realitzant una agricultura biodinàmica de respecte al medi ambient. Terroir al Límit forma part de la segona revolució del Priorat, després dels pioners dels anys 80.
Durant la seva joventut, Dominik va descobrir la seva passió pel vi i les arts culinàries quan va visitar una antiga trattoria de la Ligúria. Un any més tard va realitzar un viatge gurmet per Itàlia amb el xef alemany Karl Ederer que el va portar a diversos restaurants tradicionals de primera classe. Als vint-i-set anys va començar a estudiar Economia i Màrqueting a Londres, Munich i Madrid. Va realitzar les pràctiques universitàries al Celler Mas Martinet, propietat de la família Pérez, situat també al Priorat. Gràcies a aquestes pràctiques va aconseguir treballar durant un any amb la família, i és llavors en 2001, quan coneix a Eben Sadie i decideix començar el seu propi negoci en el món del vi, que es du a terme a partir del 2003 quan els dos socis adquireixen un petit celler al poble de Torroja del Priorat.
En poc temps els seus vins ja adquereixen una gran renom a nivell internacional i la producció augmenta significativament. Durant els anys següents, Dominik llença les gammes Terroir Històric i Terroir Sense Fronteres, produïdes amb varietats de vinya locals sota el segell de la DO Montsant, vins de gran finor i elegància.
El 2012 Dominik continua el negoci individualment elaborant vins orgànics i biodinàmics. Dominik es veu a si mateix com un artesà, ja que sempre ha vist el món del vi com un repte d’enllaçar la intel·lectualitat, la sensibilitat i el treball pràctic.
El 2017 inaugura Historical Cal Compte, una històrica casa de turisme rural del segle XVI on poder fer enoturisme: ofereix visites per explorar la regió, realitzar tasts de vins i fer sopars amb els vins de Dominik.
Dominik ha optat per una agricultura biodinàmica i l’envelliment de formigó o àmfora, com a alternativa al roure. Les varietats locals que predominen a les finques de Terroir al Límit són de garnatxa i carinyena. Algunes de les finques compten amb vinyes de més de 60 anys que produeixen fruits molt concentrats i rics en sabor clarament influenciats pel clima mediterrani. Els vins de Terroir al Límit s’elaboren lleugers i transparents, amb la intenció de complementar-los amb la gastronomia, ja que es gaudeixen més si es prenen amb família i amics, tal com és l’estil de vida del sud d’Europa. Per aconseguir aquesta transparència en els vins, l’agricultura que es duu a terme és totalment orgànica i estrictament manual.
L’equip del celler Terroir al Límit està format per persones amb talent que procedeixen de diferents orígens i que comparteixen la mateixa passió per la viticultura sostenible i la mateixa visió per a la regió. Un equip que pertany a una nova generació que aposta per la viticultura ecològica.
Terroir al Límit també produeix oli d’oliva, que és també 100% ecològic. La producció és molt baixa però el fruit resultant és d’una qualitat exquisida. La collita es realitza completament a mà. Recullen les olives més fines de les oliveres centenàries de forma tradicional i les premsen manualment el mateix dia de la collita perquè es conservi el sabor pur de les olives.
Realitza enoturisme al celler Terroir al Límit, un dels pocs cellers que practica l’agricultura biodinàmica, en sintonia amb l’entorn i la cultura mediterrània. No et perdis aquesta oportunitat!
>> Visita també Rotllan Torra
>> Coneix la DOQ Priorat
Algo q quiero destacar sin los blancos, muy recomendables y excelentes, puesto q no abundan mucho el el priorat. La visita muy interesante, vinificacion en depositos d cemento y otras partucularidades a descubrir
Lavisita no defrauda. Sin duda es unade las bodegas jóvenes del priorat que nos ofrecen vinos de esta DO diferentes a los hasta ahora conocidos, algo más domesticados fruto de una segunda hornada de apasionados del vino posterior a los René Barbier y compañía.