Vins de Pedra

DO Conca de Barberà
Descobreix la 'Torre dels Tastos'
Comparteix →

  18.000 ampolles
  6 hect

Tot va començar als peus de la muralla de Montblanc, allà és on la Marta, estudiant d’enologia, es va iniciar en el món del vi. Avui en dia elabora vins com si fossin peces úniques i l’etiqueta reflecteix any rere any l’obra artística de Víctor Pedra, tiet de la Marta. Gaudeix d’un tast de vins entre pedres en una de les torres de la muralla de Montblanc. ©Enoguia

VISITES
  Dissabtes i diumenges: concertar visita
  5€ / 1h
  CA / ES / EN
   4 Vins

VINS
• L’Orni
• Trempat
• La Musa
• Blanc de Folls
• Negre de Folls

Viatgem a l’Edat Mitjana per fer un enoturisme únic i tastar vins a l’interior d’una torre medieval. Aquesta és la proposta enoturística del celler Vins de Pedra de la Marta Pedra, un celler situat a la vila ducal de Montblanc sota l’empara de la DO Conca de Barberà.

La història d’aquest celler és la història d’una passió pel món del vi que es remunta diverses generacions. El besavi de la família Pedra ja era enòleg i va ser l’any 1982 quan els pares de la Marta van comprar uns terrenys i van plantar vinya. Va ser aquí quan l’amfitriona del celler va conèixer la vinya i va viure de prop el món del vi. Al cap dels anys, va començar a estudiar enginyeria agrònoma. Allà va conèixer la seva actual parella, en Josep, descendent d’una important família de viticultors de l’Empordà. La Marta va recuperar les vinyes familiars i a l’any 2010 va començar a muntar el seu celler a la Conca de Barberà. Actualment el celler compta amb 6 hectàrees de vinya, amb les quals produeix 20.000 ampolles l’any.

La Torre dels Tastos ofereix una visita enoturística molt interessant, tot i que aquí no es verema ni es vinifica, ja que es fa a la finca on estan les vinyes, a la torre de la muralla és on es coneix la història de la família, que es barreja amb la mateixa història de Montblanc.

Pujant per la torre, que té set pisos, i amb una copa de vi a la ma, es coneixen les històries i curiositats que explica la Marta. A la part superior de la torre gaudirem d’unes magnífiques vistes de la vila. Segons la Marta: “el vi pren un altre sabor quan estàs entre pedres”, i és que durant aquest dia d’enoturisme i descoberta, els visitants veuran com una ampolla de vi oberta entre pedres medievals, pot fer que es percebi allò que ens envolta d’una forma diferent.

En el tast descobrirem vins com el Blanc de Folls, el Negre de Folls, L’Orni o La Musa, i la darrera incorporació d’aquests últims anys: el Trempat, que amb aquest nom ja podem intuir de quina varietat es tracta, un monovarietal 100% trepat, la varietat autòctona de la zona.

Com a curiositat, Víctor Pedra, tiet de la Marta i famós pintor i escultor, il·lustra tots els vins amb formes de dones molt voluminoses i animals. Són etiquetes que han rebut diversos premis i esdevenen petites obres d’art que s’actualitzen cada any.

Depenent de l’època en que es visiti el celler, es poden fer diferents tipus d’enoturisme. En època de verema, entre setembre i octubre, es pot fer una activitat que es diu ‘verema i fermenta’, en la qual, a part de veremar també es pot fer la piada i premsar el vi amb premses antigues. Pel Nadal es pot rebre l’ampolla de vi que s’ha elaborat els mesos anteriors.

En època de calçotades hi ha l’opció de fer-la entre vinyes, començant amb un passeig per Montblanc, visita a la Torre dels Tastos y finalitzem a la finca familiar, on es fa la calçotada acompanyada dels vins del celler.

La visita normal té una durada d’una hora aproximadament i es tasten quatre vins.

>> Visita també Mas Foraster
>> Coneix la DO Conca de Barberà

 

4 valoracions

  1. Bodega y pueblo de Montblanc de 10!

    Hace tiempo de nuestra visita, pero no quería dejar de explicar que nuestra experiencia un sábado por la mañana fue muy enriquecedora. No recuerdo el nombre de nuestra anfitriona pero todo fue muy ilustrativo, desde la explicacion de los orígenes dela bodega hasta acceder a la torre medieval y llegar a la azotea para descubrir Montblanc desde lo alto.
    Luego estuvimos caminando por el pueblo visitando varias iglesias y sus murallas para comer en el restaurante Mallol… esto úlitmo no fue lo mejor del día, una comida aceptable. Pero la visita a la bodega y la visita al pueblo es de 10!

  2. Un recuerdo involvidable

    Conocer un proyecto joven y a la vez maduro que lleva los vinos a las más altas cotas de calidad siempre es un placer… además si tienes la suerte de que Víctor Pedra te ilustre una de las botellas, te llevas un tesoro de lo más preciado. Un record inovidable. Gràcies Marta!

  3. 👌 🎉🍷🍇

    Vins excelents i la Torre increïble.

  4. Visita excepcional de la mà d’en Carles. Un magnífic recorregut per la història de Montblanc en un recinte que et transporta a altres temps.
    Boniques vistes de la Conca desde la part més alta de la torre.
    Els vins de Vins de Pedra excel.lents, com sempre…

Escriu una valoració

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

C. Muralla Alfons III, 18 43400 Montblanc
Com Arribar

Reserva ara!





DO icon