Celler Saó del Coster
DO PrioratSaó del Coster es va crear el 2004 amb la visió de cultivar les vinyes de forma tradicional, seguint els principis de mínima intervenció, respectant els cicles de la natura, basats en el calendari lunar i utilitzant únicament tractaments ecològics a les seves vinyes. Abraçant tradicions ancestrals, deixen créixer l’herba per protegir els sòls del sol, treballen la terra amb les mans i reconstrueixen els murs de pedra seca a les parcel·les per afavorir la biodiversitat.
El celler se situa al cor del poble de Gratallops, a una antiga casa tradicional del segle XVIII amb una de les vistes més espectaculars sobre el Priorat i les seves muntanyes.
30.000 6 ha
Visites i enoturisme al celler Saó del Coster
Concertar Visita
Visita clàssica: 15€ / 1h30′
• Visita celler + tast vins + pica pica.
Visita vinyes: 20€ / 2h
• Visita vinyes + visita celler.
• Tast vins + pica pica.
CA / ES / EN / FR / DE / PT
4-5 Vins
1 mín – 12 màx
Visita vinyes
Els vins de la bodega Saó del Coster
• ‘S’ Saó del Coster
• Pim Pam Poom
• La Pujada
• Terram
• Planassos
Saó del Coster és un celler fundat l’any 2004 a Gratallops, a la DOQ Priorat, per un grup d’amics apassionats del vi, que compartien una idea en comú: mantenir el respecte, la tradició i l’essència per la vinya i l’entorn de la comarca, conservant una estreta relació entre vinicultor i viticultor, per tal d’aconseguir una gran qualitat en el producte.
Des dels inicis tenien clar que volien treballar de forma orgànica i tradicional, per tal de respectar els cicles de la naturalesa i oferir uns vins profunds i amb molta personalitat. Van recuperar unes vinyes velles i de baixa producció, com és comú al Priorat, i tenir poques hectàrees els hi permet tenir un major control sobre tot el procés de la collita i la producció. Les varietats de vinya que predominen a les terres de Saó del Coster són la garnatxa i la carinyena, autòctones del Priorat, amb més de 60 anys.
El celler, que està localitzat al mateix poble de Gratallops, encara conserva les voltes originals dels tradicionals cellers de la comarca. La criança es realitza en bótes de roure francès, tant amb la vinya vella, com la vinya plantada en terrasses, i es deixa veremant fins al moment òptim de maduració per ser comercialitzat.
Realitza enoturisme a Saó del Coster, visita les sales del celler, passeja per les vinyes i tasta els vins de la casa. Reserva la teva visita prèviament, i gaudeix d’una experiència enoturística única!
>> Visita també En Números Vermells
>> Coneix la DOQ Priorat