Celler Saó del Coster

DO Priorat
Petit celler de producció biodinàmica
Comparteix →

Petit celler de producció biodinàmica que aplica formes de treball artesà amb mínima intervenció a la vinya i al celler, respectant els cicles de la natura, llaurant amb animals i seguint el calendari lunar. Coneix un celler responsable i compromès amb l’entorn i realitza un tast en plena natura envoltat de vinyes. ©Enoguia

  30.000      6 ha

Visites i enoturisme al celler Saó del Coster

  Concertar Visita
  10€ / 2h
  CA / ES / EN / FR / IT / PT
   5 Vins
  1 min – 12 max
  Visita vinyes

Els vins de la bodega Saó del Coster

• ‘S’ Saó del Coster
• Pim Pam Poom
• La Pujada
• Terram
• Planassos

 

Saó del Coster és un celler fundat l’any 2004 a Gratallops, a la DOQ Priorat, per un grup d’amics apassionats del vi, que compartien una idea en comú: portar modernitat al Priorat, mantenint el respecte, la tradició i l’essència per la vinya i l’entorn de la comarca, conservant una estreta relació entre vinicultor i viticultor, per tal d’aconseguir una gran qualitat en el producte.

El principal fundador, Fredi Torres, va estudiar enologia a Ginebra, i més tard va treballar per René Barbier durant un temps, amb l’objectiu d’obrir el seu propi celler més endavant. Quan els seus socis i ell van decidir començar el negoci en el món de l’enoturisme, tenien clar que volien treballar de forma orgànica i tradicional. Per tal de respectar els cicles de la naturalesa, van decidir apostar per l’agricultura biodinàmica, una agricultura que es basa en el calendari lunar, una pràctica gairebé en perill d’extinció, i que, tanmateix, ofereix uns vins profunds i amb molta personalitat. Els socis van recuperar unes vinyes velles i de baixa producció, com és comú al Priorat, i actualment produeixen 30.000 ampolles de les 6 hectàrees que posseeixen, i que es reparteixen en tres finques. Tenir poques hectàrees permet tenir un major control sobre tot el procés de la collita i la producció. Les varietats de vinya que predominen a les terres de Saó del Coster són la garnatxa i la carinyena, autòctones del Priorat, amb més de 60 anys.

El celler, que està localitzat al mateix poble de Gratallops, encara conserva les voltes originals dels tradicionals cellers de la comarca. La criança es realitza en bótes de roure francès, tant amb la vinya vella, com la vinya plantada en terrasses, i es deixa veremant fins al moment òptim de maduració per ser comercialitzat.

En els últims anys, Saó del Coster va voler emprendre cap al mercat nacional, i va començar a vendre el vi X de Saó a Galícia, comunitat d’on té origen les arrels de Fredi Torres, i elaborat totalment a la DO Rías Baixas.

Realitza enoturisme a Saó del Coster, visita les sales del celler, passeja per les vinyes i tasta els 5 vins de la casa. Reserva la teva visita prèviament, i gaudeix d’una experiència enoturística única!

>> Visita també En Números Vermells
>> Coneix la DOQ Priorat

Escriu una valoració

L'adreça electrònica no es publicarà.

⚠️ Degut a la COVID-19 els horaris poden patir modificacions
Valls, 28 43737 Gratallops
Com Arribar

¡Reserva sense comissions!

    DO icon