Cellers de Scala Dei

DO Priorat
El bressol del Priorat
Comparteix →

Cellers Scala Dei és el bressol del Priorat, lloc on els monjos cartoixans van començar a elaborar vi a l’any 1263. Durant la visita coneixeràs l’antic celler dels cartoixans (s. XVII), et podràs submergir en els seus orígens i conèixer els secrets del celler que va elaborar el primer vi embotellat del Priorat en 1.878. Disposen de sala de tastos. Realitza aquesta ruta del vi del Priorat i viatja en el temps.©Enoguia

  175.000     80 ha

Visites i enoturisme als Cellers de Scala Dei


Tast 4 vins: 15€ (sense reserva)
• 11:30 Tast en anglès.
• 13:00 Tast en català.
• 14:30 Tast en castellà.
• 17:00 Trucar per confirmar llenguatge.

Visites + tast 4 vins: 25€ (amb reserva prèvia)
• 10:30 Visita + tast en anglès.
• 12:00 Visita + tast en català.
• 13:30 Visita + tast en Castellà.
• 16:00 Trucar per confirmar llenguatge.

Grups de +20 persones:
• Reserva prèvia amb tast personalitzat.
• Preu a determinar.

  CA / ES / EN / FR

Els vins dels Cellers de Scala Dei

• Pla dels Àngels
• Scala Dei Garnatxa
• Scala Dei Negre
• Scala Dei Blanc de Noirs
• Scala Dei Heretge
• Scala Dei Prior
• Scala Dei Masdeu
• St Antoni d’Scala Dei
• Scala Dei Cartoixa
• Scala Dei Massipa

Viatgem al passat per a realitzar una ruta del vi al bressol del Priorat per realitzar enoturisme i conèixer la història dels monjos que van donar nom a aquesta comarca. Monjos que van construir la primera cartoixa de la Península, un monestir que acabaria donant lloc a un celler 800 anys després.

Ens remuntem a l’any 1194, quan el Rei Alfons el Cast d’Aragó va conquerir aquestes terres i per necessitat de repoblar-les, va cedir una part de la seva conquesta a uns monjos provinents de la Provença. Amb l’arribada dels monjos cartoixans, es van importar també nous coneixements sobre el cultiu de la vinya. Durant la visita al celler, coneixerem a fons aquesta història i moltes més curiositats de l’època.

El 1835 arriba la Desamortització de Mendizábal, en la qual els monjos perden les seves possessions i aquestes passen a mans de l’Estat. Aquestes terres són expropiades i comprades per cinc famílies de la zona les quals funden la societat agrícola La Unió. L’any 1878 embotellen els primers vins amb el nom de Priorato de Scala Dei i assisteixen a l’Exposició Universal de París on guanyen una medalla d’or. Anys més tard, a Barcelona, en guanyen una altra. És així com comencen a guanyar fama.

El 1974 es refunda el celler amb l’actual nom de Cellers Scala Dei. Durant la visita encara podem veure algunes ampolles d’aquella època.

L’any 2000 entra a formar part de l’accionariat la família Raventós, coneguts pel cava Codorniu, gràcies als quals el celler ha pogut evolucionar i modernitzar-se durant aquests darrers anys.

El celler es troba a la plaça principal del petit poble d’Escaladei que compta amb un cens de 38 persones. La visita comença a la zona de vinificació, on coneixerem els diferents processos d’elaboració. Seguidament podrem gaudir de la impressionant sala de bótes que els cartoixans feien servir al segle XVII per la criança del vi.

Els vins provenen de les 60 hectàrees que actualment posseeixen i que són principalment de garnatxa i de carinyena, dos varietats habituals de la zona del Priorat. Aquestes 60 hectàrees estan distribuïdes en 42 finques diferents i cadascuna d’aquestes finques es tracten de forma personalitzada i específica. Actualment el celler produeix unes 140.000 ampolles de vi.

Finalitzada la visita a la zona d’elaboració i vinificació, s’ha de creuar la plaça del poble per arribar a la sala de tast, una sala amb un perfecte equilibri entre tradició i modernitat. La visita bàsica consisteix en el tast de 3 vins.

El celler també compta amb una sala per celebrar tastos en grup i fer aperitius amb productes de la zona.

Per poder gaudir d’una experiència completa, és recomanable, sigui abans o després de la visita al celler, conèixer La Cartoixa d’Escala Dei. Es troba a tan sols dos kilòmetres del poble i disposa de pàrquing a les mateixes instal·lacions museístiques. Es pot visitar cada dia de la setmana excepte els dilluns. El monestir té zones totalment restaurades i tematitzades, amb les quals és fàcil imaginar-se com vivien els monjos cartoixans al segle XII.

>>  Visita també La Conreria d’Scala Dei
>>  Coneix la DOQ Priorat

4 valoracions

  1. Ens va agradar molt la visita i els vins un 10.
    Molt recomanable

  2. ⚠️????????Great!!
    The best wines of priorat. Sure!

  3. Sin lugar a dudas una bodega que no hay que perderse. la visita transcurre entre las salas vde vinificacion, y de crianza donde ademas puedes ver las tinas, barricas o depositos de cemento y conocer como evolucionan los vinos segun la crianza. La sala de reposo de barricas es impresionante y el final perfecto es poder catar los vinos comodamente en la sala dispuesta a tal efecto.
    Además os recomendamos visitar la cartuja de Scala Dei cercana para entender que hacían los monjes cartujanos en este paraje tan especial.

  4. Lugar emblematico del priorat y lugar de nacimiento del vino de esta comarca. todo respira historia. la sala de catas muy comoda y personal muy atento.

Escriu una valoració

L'adreça electrònica no es publicarà.

⚠️ Degut a la COVID-19 els horaris poden patir modificacions
Rambla Cartoixa, s/n 43379 Escaladei
Com Arribar

¡Reserva sense comissions!