Clos Figueras

DO Priorat
Pioners del Priorat
Comparteix →

  30.000
  1.000 L
  15 ha

Celler familiar que representa la més pura essència de la comarca. Durant la visita guiada a Clos Figueras, celler pioner del Priorat, descobriràs la seva sorprenent sala de criança i podràs tastar els seus vins i olis al Restaurant Les Figueres. Finalment pots completar la teva estança passant la nit a una de les habitacions habilitades a sobre del mateix celler. ©Enoguia

VISITES i ENOTURISME
  Concertar visita
 18€ / 1h
  CA / ES / EN / FR
   4 Vins
  1 min – 15 max

VINS i OLIS
• Clos Figueres
• Font de la Figuera
• Font de la Figuera Blanc
• Serras del Priorat
• Sweet
• Clos Figueras Olive Oil

Clos Figueras és un celler pioner del Priorat. El celler es situa a la vila de Gratallops, a la DOQ Priorat, l’única denominació d’origen que té aquesta designació qualificada, juntament amb la DOQ Rioja, sent les úniques d’Espanya en tenir aquest reconeixement.

Realitzarem enoturisme en un celler familiar que va ser protagonista dels primers capítols que van reescriure la història del renaixement del Priorat. La història del celler Clos Figueras és la història de la transformació d’un territori que estava pràcticament oblidat i que s’ha convertit en un paradís del vi i dels amants del enoturisme de qualitat, i que avui en dia rivalitza amb els vins més llegendaris del món.

Cristopher Cannan va ser el fundador del celler. També va fundar temps enrere una companyia d’exportació de vins a Bordeus. Cannan, en una visita a Nova York, va conèixer a Álvaro Palacios, enòleg de La Rioja que li va presentar a René Barbier. Va ser el René el que va incitar a Cristopher Cannan a visitar el Priorat per a què conegués la seva potencialitat. Estem parlant dels anys vuitanta, uns anys complicats per produir vi al Priorat, ja que en aquell moment era una zona molt deprimida, en la qual difícilment es podia subsistir amb la producció del vi. És per això, que Cannan i Barbier tenien molt clar que allò que volien fer no era quantitat, sinó qualitat.

L’any 1989, Clos Figueras elabora el seu primer vi en una granja de pollastres rodejat d’amics i fent servir les varietats típiques del Priorat com la garnatxa i la carinyena de vinyes molt velles, algunes de vora els cent anys. Aquest va ser el primer pas d’un camí ple de reconeixements internacionals i que ha posicionat als vins del Priorat entre l’elit mundial.

Gratallops és una vila d’uns 220 habitants i… 23 cellers! Passejar pel poble de Gratallops significa trobar-se contínuament cellers a peu de carrer, alguns dels quals estan oberts al públic. En el cas del celler Clos Figueras, és necessari reservar la visita prèviament.

La visita guiada a aquest celler del Priorat ofereix moltes opcions i experiències d’enoturísme. En primer lloc es troba la visita guiada amb tast clàssic d’una hora de durada. Coneixerem la cava subterrània, una cava que amb anterioritat havia estat un dipòsit d’aigua, i on actualment es fa la criança del vi.

El celler també disposa de restaurant a les mateixes instal·lacions. En temps de calçotades es pot fer una calçotada gourmet amb calçots ecològics i verdura de l’hort. El menú són 33 euros i inclou la visita al celler i el tast. Si es vol, també hi ha l’opció de quedar-se a dormir, ja que la primera planta del celler es va restaurar per a fer habitacions.

Durant tot l’any es realitzen activitats al celler, com la Mostra de Formatges, on es conviden una sèrie de cellers i formatgeries i on pots realitzar tastos de vins maridats amb els formatges. També es duen a terme tastos d’oli, el Tast amb Dones, un tast fet i adreçat per a dones, fires de productes artesans, ecològics, etc. Activitats per a tots els gustos i tots els públics.

Vine a la DOQ Priorat a fer enoturisme i gaudeix d’aquesta experiència cultural i social que destaca a escala mundial.

>> Visita també la Vinícola del Priorat
>> Coneix la DOQ Priorat

6 valoracions

  1. Visita especial y amena. La bodega es un antiguo depósito de agua totalmente adecuada. La bodega es una antigua granja restaurada con mucho mimo y cuidado, y mención a parte merece el restaurante con productos de la zona y una excelente carta de vinos, como es lógico!

  2. Fuimos hasta gratallops para pasar un día visitando bodegas y después de la visita a Cal Batllet y conocer la bodega de Clos figueras,llegó la hora de la calçotada. Comimos calçots, parrillada de verduras y carnes a la brasa. Todo espectaucular.

  3. Nos quedamos a dormir en el hotelito encima de la bodega. Todo fue fantastico y pudimos visitar la bodega situada en los bajos y hacer la cata de vinon en el restaurante clos figueras. Un dia redondo.

  4. Hicimos visita a bodega y cata. Disfrutamos mucho con las explicaciones de Miquel. Estábamos tan a gusto que decidimos comer allí también. Día redondo. Descubrimos un lugar muy agradable, bebimos buen vino y nos trataron estupendamente.Muy recomendable.

  5. fantástica visita a la bodega subterranea. la cata fantastica. impresión muy buena de lss vinos catados y la terraza del restaurnate con su comida francamente perfecto todo. 5 estrellas!

  6. Todo redondo… nos hizo un dia redondo, sin una nube, mucho calor pero por suerte en la bodega se estaba fresquito en pleno agosto. el lugar fantastico… a ver si volvemos para dormir en las habitaciones.

Escriu una valoració

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

⚠️ Degut a la COVID-19 els horaris poden patir modificacions
C. de la Font, 38 43737 Gratallops
Com Arribar

¡Reserva sense comissions!

DO icon