Celler Cecilio

DO Priorat
Un viatge en el temps
Comparteix →

El primer celler inscrit a la DOQ Priorat va ser fundat pel pare de l’actual propietari i ha mantingut una activitat ininterrompuda des de l’any de la seva fundació el 1942, mantenint sempre el mateix esperit de superació. Visitar les seves instal·lacions és fer un viatge en el temps, és reviure el passat mirant cap al futur. ©Enoguia

  50.000     10 ha

Visites i enoturisme al Celler Cecilio

 Concertar visita
  CA / ES
    4 Vins
  1 mín – 20 màx
  Visita vinyes

Els vins del Celler Cecilio

• Cecilio Negre
• L’Espill
• l’Udol

Celler Cecilio és un celler familiar situat al municipi de Gratallops, a la DOQ Priorat. El celler va ser fundat l’any 1942 per Cecilio Vicent procedent de Castelló. La Guerra Civil Espanyola el va portar fins aquest poble, on va conèixer la seva dona, propietària de moltes terres a la comarca del Priorat. Vicent va recuperar aquestes terres i les va replantar.

Abans d’obrir el seu propi celler, va ser soci de la Cooperativa Vinícola de Gratallops, però com que no podia enviar el vi que produïen a Castelló, va decidir estudiar enologia i fundar el seu propi celler que li permetés comercialitzar amb el seu poble d’origen. Des de 1942 el celler no ha deixat de vinificar.

La història del celler va començar amb un sol home, i ara tota la família regeix el celler, la qual treballa les més de 10 hectàrees que posseeixen. Durant el transcurs dels anys la família ha renovat, modernitzat i ampliat el celler sense perdre l’essència familiar i tradicional, que es veu reflectida en els seus vins.

Celler Cecilio va ser el primer celler inscrit en el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat, sent així el primer celler registrat amb la DOQ Priorat. Actualment hi ha més de 100 cellers inscrits al Consell Regulador de la DOQ Priorat.

Actualment, les instal·lacions del celler compten amb l’última tecnologia, tot i que la família vol conservar la tradició del celler, conservant l’estètica original. En el celler interior es va incorporar al cap dels anys una zona polivalent on fer la verema, la premsa, l’embotellament, etc. El celler també compta amb una zona de vendes i atenció al client.

Les vinyes, que ocupen més de 10 hectàrees, estan plantades sobre un sòl pedregós de pissarra llicorella, la qual provoca una escassa producció de la vinya, però també atorga una qualitat excepcional, característica de la DOQ Priorat. Aquestes 10 hectàrees de terreny, estan repartides entre cinc finques: Els Espills, recuperada després de la fil·loxera, és l’única finca on els ceps són en vas, tenen més de 65 anys i les arrels tenen més de 8 metres de profunditat. La finca ocupa quasi tres hectàrees on predominen les varietats de garnatxa negra i carinyena. La Plana, replantada durant els anys vuitanta, compta amb poc més d’una hectàrea i hi predominen les varietats de garnatxa negra i garnatxa blanca. Mas d’en Corral, l’única finca que no es troba al terme municipal de Gratallops, sinó a El Lloar, compta amb una extensió de tres hectàrees, i es planten les varietats de garnatxa blanca, garnatxa negra i carinyena. La Sort, la finca més propera al poble, ocupa mitja hectàrea i es planten ceps de garnatxa negra. L’Aubada, l’única finca que no és heretada, sinó comprada, abans produïa oliva, però la família va plantar vinya de les varietats garnatxa negra i syrah.

No tens cap excusa per perdre’t aquesta autèntica experiència, vine a fer enoturisme al primer celler registrat a la DOQ Priorat, vine a conèixer els orígens d’aquesta Denominació d’Origen.

>> Visita també Clos Mogador
>> Coneix la DOQ Priorat

Escriu una valoració

L'adreça electrònica no es publicarà.

⚠️ Degut a la COVID-19 els horaris poden patir modificacions
Piró, 28 43737 Gratallops
Com Arribar

¡Reserva sense comissions!

    DO icon